Корсети для корекції постави у дітей
Корсети для корекції постави у дітей
Сучасний малорухливий спосіб життя у дітей: постійне сидіння за шкільною партою і у комп'ютера, мало фізичних вправ - все це може призвести до формування неправильної постави. Діти, найчастіше, сидять в неправильній позі: то сутулячись, то висуваючи плече вперед. Якщо така поза увійде в звичку, то коли дитина подорослішає, важко буде що-небудь виправити, оскільки дорослі кістки мають велику жорсткість. Тому коригувати поставу у дорослих, часом, стає неможливо. Щоб попередити розвиток сколіозу, лікарі рекомендують застосовувати дитячий корсет для постави, завдяки якому хребет підтримується в анатомічно правильному положенні. Для правильного вибору типу виробу слід керуватися тим, для яких цілей він необхідний: для профілактики, підтримки спини в правильному положенні або ж для корекції вже сформованих проблем, а також різних видів сколіозу.
 

Дитячий профілактичний корсет для постави

Такий тип виробів підійде для дітей і підлітків, які ще не мають дуже серйозних проблем з поставою або захворювання знаходиться в початковій стадії. Вони забезпечують відновлення анатомічно правильного положення хребта, а також плечового пояса і розвантажують грудний відділ хребта. Розмір корсета слід вибирати у відповідності з об'ємом грудної клітки. Цей вид корсетів доставляє мінімум незручностей, оскільки вироби, завдяки своїй еластичності, добре прилягають до тіла. Два верхні пояси корсета проходять під пахвами, далі схрещуються на спині, закріплюються над черевної областю. У виробах можуть бути 2 ребра жорсткості, що йдуть з двох сторін уздовж хребта, як у моделях Variteks 138 (Туреччина) і Med textile 2005 люкс (Україна). Такі корсети допомагають розвантажувати передні відділи тіл хребців і усувати больовий синдром. Найчастіше даний тип корсетів застосовується:
 
• Для формування правильної постави та утримання хребта в фізіологічно правильному положенні;
• При наявності сколіозу I ступеня;
• Для профілактики кіфозу;
• В якості методу лікування кифосколиозов.
 

Як носити корсети для корекції постави

 
Ортопедичне засіб слід надягати на кілька годин в день, зазвичай, коли дитина сидить за комп'ютером або робить уроки. Потім, коли школяр вже звикне до Корсети для корекції постави у дітей, зображення - 1виробленої позі, то час носіння поступово зменшують до повного звільнення від корсета. Таку профілактику обов'язково слід поєднувати із заняттями спортом, так як це є найкращим способом зміцнення м'язів.
 

Лікувальні коректори постави

 
Даний тип корсетів використовується, коли діти мають більш серйозні дефекти постави. Це грудо-поперекові моделі сильної ступеня фіксації, що мають два довгих модельованих металевих ребра жорсткості, що йдуть уздовж усього хребта. Ефективною є модель «ОРТОТЕСТ» ВІД-1В, (Україна).
 

Корсет для постави застосовується для дітей в наступних цілях:

 
• Для лікування порушень постави та викривлень грудного відділу хребта (сколіозу I - II ступеня, кіфозу);
• Для реабілітації після отриманих травм грудного відділу хребта.
 
Часто такі вироби рекомендуються застосовувати після кожного сеансу масажу, мануальної терапії, лікувальної гімнастики з метою збереження досягнутого лікувального ефекту.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)