Які бувають корсети для попереку
Які бувають корсети для попереку
Ортопедичні корсети для попереку покликані забезпечувати зміцнення і підтримку певної групи м'язової тканини, кісток і зв'язок. Їх основним призначенням є попередження розтягувань м'язів і зв'язок при великих фізичних навантаженнях, лікування травм в попереково-крижовому відділі. Особливо затребуваними є попереково-крижовий і поперековий корсет напівжорсткий. Вони застосовуються для фіксування і зняття навантаження з поперекової області, а також можуть виконувати легкі масажні та прогрівальні функції.
 

Коли застосовуються корсети для попереку

В таких областях медицини, як травматологія, нейрохірургія і загальна хірургія, а також в цілях профілактики і лікування різних захворювань попереково-крижовому відділі застосовуються поперекові корсети з різним ступенем жорсткості. Показаннями до їх використання можуть бути такі діагнози як: радикуліт, остеохондроз, остеопороз, міжхребцева грижа, спондильоз, остеоартроз, спондилолістез і багато інших. Крім цього, даний тип виробів може застосовуватися для профілактики при заняттях спортом і підйомі тягарів. Часто їх призначають у період реабілітації після різних травм і операцій. Корсети поперекові можуть мати ребра жорсткості виконані з металу або пластику.
 

Поперекові корсети еластичні і напівтверді

 
Поперекові корсети охоплюють поперек, невелику частину грудної клітки і тазу. Вони є самими короткими з ортопедичних корсетів. Якщо говорити про еластичних поперекових корсетах, то одними з найкращих їх представників є моделі Lumbamed® plus, Lumbamed® basic і Lumbamed stabil (Medi, Німеччина). Показаннями до їх застосування можуть стати болю в нижній частині спини, пов'язані з пошкодженням міжхребцевих суглобів, спондильоз і остеоартрит хребта, легка структурна недостатність хребетного стовпа, пошкодження зв'язок хребта і т. д. Вони затребувані у спортсменів, які мають підвищений ризик падіння. Поперековий корсет з ребрами жорсткості, наприклад, модель Л-4М-3 Реабілітімед, (Україна) застосовується після операцій, травм поперекового відділу хребта, при грижах міжхребцевих дисків, остеоартрозі міжхребцевих суглобів з помірним больовим синдромом, а також неврологічними проявами і т. д.
 

Попереково-крижові корсети напівжорстким і жорсткої фіксації

 
Даний тип виробів усуває м'язовий дисбаланс і знижує навантаження на хребет. Вони обмежують рухи, які можуть викликати біль, але при цьому зберігають Які бувають корсети для попереку, зображення - 1необхідну рухливість. Корсет попереково-крижовий напівжорсткий застосовується при радикуліті з корінцевим синдромом, остеохондрозі в поперековому відділі, грижах одиночного характеру (розміром більше 10 мм), а також і множинних грижах (до 10 мм). Найбільшим попитом по праву користуються вироби Medi (Німеччина), Orliman (Іспанія) і Bauerfeind (Німеччина). Що стосується жорсткого попереково-крижового бандажа, то особливий інтерес представляє модель Lumbamed® disc 667/668, Medi (Німеччина). Ця модель змінної жорсткості часто використовується при лікуванні грижі диска хребта, після операцій на міжхребцевих дисках, при остеохондрозі і остеопорозі в поперековій області і т. д. Коли необхідна жорстка фіксація, на Lumbamed disc встановлюється пластикова накладка, а також ребра жорсткості підвищеної міцності, які забезпечують повну нерухомість попереково-крижового відділу. А коли стан пацієнта поліпшується, потрібно дати невелику навантаження м'язам, щоб відновити їх тонус. Тому встановлюються гнучкі ребра жорсткості, щоб людина могла обережно навантажувати м'язи, не ризикуючи отримати ускладнення основного захворювання. А коли больовий синдром повністю піде, пластикова накладка відстібається, даючи велику рухливість. Тобто в одному корсеті поєднуються властивості відразу трьох виробів для різних етапів хвороби.
Лідери продажу
Коментарі
30.04.2018 10:24 пише Ортокомфорт
Добрый день, Людмила. Полужесткие корсеты бывают с пластиковыми (ortocomfort.ua/catalog/product/646/) или металлическими, анатомически изогнутыми ребрами жесткости (ortocomfort.ua/catalog/product/647/). Такие модели производятся с дополнительной двойной фиксацией, которая позволяет обеспечить лучшее прилегание корсета к пояснице (ortocomfort.ua/catalog/product/648/, ortocomfort.ua/catalog/product/649/). Размер необходимо подбирать в соответствии с размерной сеткой производителя, указанной во вкладке "Размерная таблица" или "Таблица размеров" на странице каждого изделия.
24.04.2018 16:29 пише Людмила
ищу полужест корсет поясничный с 4 ребрами L




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)