Види корсетів для хребта
Види корсетів для хребта
Проблеми з хребтом є досить поширеним явищем серед людей різних вікових груп і сфер діяльності. Вони порушують функціональну активність організму, викликають дискомфорт, болі і погіршують якість життя людини. Найбільш ефективними ортопедичними виробами, які застосовуються для профілактики, а також лікування деформацій, захворювань, пошкоджень різних відділів хребта є спеціальні корсети. Існують різні види корсет для хребта, які підбираються залежно від наявного захворювання та з урахуванням індивідуальних особливостей будови хребта.
 

Класифікація корсетів за призначенням

- Профілактичні корсети покликані запобігати патології, поліпшити поставу, попереджати деформації, а також не допустити підвивихи хребців, зміщення дисків при великих фізичних навантаженнях;
- Лікувальні корсети призначені для пасивної або активної корекції різних стадій деформації хребта.
В якості матеріалів для їх виготовлення використовуються щільні еластичні і тканини повітропроникні, пластик, шкіра, метал. Існують лікувальні корсети панцирного типу, які роблять з низькотемпературних і високотемпературних термопластів.
 

Типи корсетів за ступенем жорсткості

 
• М'які (еластичні) корсети рекомендується застосовувати при неврологічних розладах, радикулітах, грижах. Вони призначаються для поліпшення кровообігу у хворої області і не призначені для зняття навантаження з пошкоджених дисків і підтримки хребта в певному положенні;
• Напівтверді моделі запобігають спазми, перенапруження скелетної мускулатури, а також володіють легким зігріваючим і масажним ефектом. Їх призначають для попередження пошкоджень хребта при серйозних фізичних навантаженнях, а також при болях у попереку, радикулітах, міжхребцевих грижах;
• Жорсткі корсети використовуються тільки за призначенням лікаря в лікувальних цілях. Вони підтримують хвору область хребта, забезпечують її розвантаження, а також запобігають посилення патології і прискорюють регенерацію тканин.
 

Ступеня фіксації хребта

 
Легка фіксація (1-я ступінь) - до 4-х ребер жорсткості;
Середня фіксація (2-я ступінь) - до 6-ти ребер жорсткості;
Сильна фіксація (3-я ступінь) - вигин ребер жорсткості по всій окружності попереку.
 

Види корсетів по відділах хребта

 
1. Попереково-крижові корсети охоплюють всю поперек, верхню частину тазу і нижню частину грудної клітки. Такі вироби бувають напівжорсткими і жорсткими. Вони Види корсетів для хребта, зображення - 1забезпечують розвантаження пошкодженого сегмента, оберігають хребці від подальшого зсуву і зменшують больові відчуття.
2. Грудопоясничные корсети повністю обхоплюють грудну клітку і поперек. Вони дають можливість оптимізувати вертикальні навантаження, що припадають на хребетний стовп, сприяють нормалізації м'язового тонусу і відновлення лордозов і кіфозів. Дані корсети бувають жорсткими і напівжорсткими.
 

Скільки коштує корсет для хребта?

 

Відповідь на це питання залежить від декількох факторів: виробник, складність конструкції, особливості моделі. До більш дорогим моделям ставляться вироби таких відомих брендів, як Medi (Німеччина), Bauerfeind (Німеччина) і Orliman (Іспанія). Це пояснюється їх високою якістю, чудовим матеріалом, міцністю, зручністю при носінні і довговічністю. Також ціна залежить від особливості конструкції. Більш складні моделі, наприклад, гиперэкстензионный 4х-точковий корсет 4C або 4C flex Medi (Німеччина) коштують дорожче. До дешевших належать вироби Реабілітімед і Med textile (Україна), але вони також є дуже зручними і ефективними.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)