Статті
Як вибрати компресійні гольфи? Поради щодо правильного вибору
Як вибрати компресійні гольфи? Поради щодо правильного вибору
Зі статті ви дізнаєтеся про те, на що слід звернути увагу при виборі компрессійних гольфів, що таке ступінь компресії, які бувають види гольфів по стоставу тканини і як правильно підібрати розмір.
Як правильно одягати та носити післяпологовий бандаж?
Як правильно одягати та носити післяпологовий бандаж?
Зі статті ви дізнаєтеся: як правильно використовувати бандаж після пологів, чи можна вночі спати в бандажі, як підібрати розмір бандажа, які терміни носіння бандажа і багато іншого.
Діагностика стоп у мережі ортопедичних салонів 'Ортокомфорт'
Діагностика стоп у мережі ортопедичних салонів "Ортокомфорт"
Барометрична платформа FreeStep дозволяє проводити динамічний (при ходьбі) та статичний (без руху) аналіз підошовного тиску, кінематики ходи людини, а також тривимірний аналіз руху та біомеханіки стопи. FreeStep платформа - це інтегрований інструмент нового покоління, де цифрові показники навантаження під час ходьби автоматично генеруються до звітів дослідження. Діагностичний кольоровий висновок та рекомендації фахівця клієнт отримує на руки.
Іллінська Світлана
Іллінська Світлана
Ортопед-травматолог
Консервативний метод лікування радикулопатії і профілактичні заходи
Консервативний метод лікування радикулопатії і профілактичні заходи
Одним з методів консервативного лікування і профілактики радикулопатии є регулярне застосування в повсякденному житті підтримують бандажів. Терапевтичний ефект даного роду виробів заснований на додаткову підтримку, стабілізації, фіксації хребетного стовпа. Бандаж для попереку виконує функцію, вкрай схожу на фізіологічну функцію м'язового каркаса спини. Застосування бандажа показує позитивні результати в комплексній терапії корінцевого синдрому. Ортопедичне виріб сприяє коректному розподілу навантаження на організм, що значно знижує деструктивні процеси в хребці і міжхребцевого диска, зберігає від «зношування» структур хребетного стовпа.
Також підтримують бандажі рекомендується використовувати в період реабілітації після оперативного втручання.
Краса і елегантність: ортопедичні босоніжки Ortofoot 121 для дівчаток
Краса і елегантність: ортопедичні босоніжки Ortofoot 121 для дівчаток
Модель 121 босоніжок для дівчаток ТМ Ортофут доводить, що ортопедичне взуття може бути не тільки корисною, а й красивою. Її оригінальний дизайн припаде до душі маленьким принцесам.
Коліно опухло і болить при згинанні - причини і що робити?
Коліно опухло і болить при згинанні - причини і що робити?
Коліно - один з найбільших і одночасно складних за своєю будовою суглобів людини. Воно не тільки забезпечує згинання та розгинання ноги, а й бере участь в підтримці координації тіла в просторі. Крім цього, воно повинно бути настільки міцним і стійким, щоб утримувати вагу тіла людини і інтенсивні фізичні навантаження. Роль коліна настільки велика, що навіть самий незначний збій або травма обмежують функції цілої кінцівки. В силу будови майже всі травми і захворювання тканин коліна призводять до набряків і запальних процесів. Тому, якщо коліно опухло і болить при згинанні - причини можуть бути дуже різні.
Патологічний стану опорно-рухової системи - анкілоз
Патологічний стану опорно-рухової системи - анкілоз
Сьогодні хотілося б докладно обговорити тему патологічного стану опорно-рухової системи - анкілоз. У даній статті будуть висвітлені причини, види, клінічні прояви і основні напрямки терапії анкилоза.
Для початку необхідно ознайомитися з класичним медичним поняттям: анкілоз - патологічний стан, для якого характерно нерухомість суглоба, що виникла через збільшення проліферації кісткової тканини і компонентів волокнистої сполучної тканини, а саме колагену і еластину. Тобто, розростання кісткової і сполучної тканин порушують біомеханіку суглоба або призводять до повної втрати рухливості.