Інгалятор компресорний або ультразвукової: який краще?
Інгалятор компресорний або ультразвукової: який краще?
Коли перед покупцем стоїть завдання вибрати інгалятор, то відразу постає питання, а який тип найкращий? Обмовимося відразу – однозначну відповідь дати неможливо, оскільки всі вони мають плюси і мінуси. Однак ми розповімо про особливості найбільш популярних видів інгаляторів, а виходячи з прочитаного, ви зможете прийняти рішення, який прилад необхідний саме вам.
 

Що таке ультразвуковий інгалятор?

В даному типі приладів під впливом ультразвуку лікарські препарати перетворюються в пару, а завдяки найдрібнішим розміром частинок вони максимально глибоко проникають в дихальні шляхи. Серед достоїнств ультразвукових інгаляторів є можливість вводити достатній та необхідний обсяг медичного препарату за мінімальну кількість часу, досягаючи при цьому високої ефективності. Слід зазначити, що в продажу є ультразвукові прилади, в яких можна застосовувати дуже вузький спектр препаратів. Зокрема не можна використовувати гормональні, антибіотики, стероїди, різні суспензії, інгаляційні розчини, що містять ефірні масла, а також відвари і настої трав. Але в цьому не завжди є необхідність, оскільки досить ефективними, іноді, є інгаляції мінеральною водою (без газу). До найбільш популярних моделей відноситься Little Doctor LD-250U. Але є й ультразвукові (мембранні) прилади з Меш-технологією, в яких можна застосовувати будь-які лікарські препарати. Особливо добре зарекомендував себе Little Doctor ультразвуковий інгалятор з Меш-технологією LD-207U.
 

Переваги ультразвукових інгаляторів

 
• Висока ефективність;
• Безшумна робота, що дозволяє проводити інгаляції дитини під час сну;
• Менший розмір частинок забезпечують глибоке проникнення в дихальні шляхи;
• Великий обсяг розпилювальної камери;
• Можливість застосування широкого спектру лікарських препаратів (Меш-ингалятры);
• Маленький розмір приладу (Меш-ингалаторы);
• Можливість працювати від батарейок (Меш-ингалаторы), що дозволяє проводити інгаляції в будь-якому місці (важливо для астматиків).
 

Принцип роботи компресорного інгалятора

Інгалятор компресорний або ультразвукової: який краще?, зображення - 1
 
Даний тип приладів володіє подібними робочими характеристиками з ультразвуковими інгаляторами, проте мають більшу вагу, хоча є і портативні моделі (Omron NE - C802, NE - C801, C801KD і Longevita BD 5007), а також створюють шум при роботі компресора, так як вони розраховані на подачу сильного потоку повітря. У них можна застосовувати будь-які препарати, що призначені для інгаляцій, але не рекомендуються розчини, що містять зважені частки, наприклад трав'яні відвари, а також масляні розчини. Якщо ви шукайте прилад для дитини, то рекомендуємо звернути увагу на модель Lella Flaem Nuova, (Італія). З його переваг, крім яскравого дизайну, який сподобається малюкові, є наявність носового іригатора і двох типів розпилювачів (для верхніх і нижніх дихальних шляхів), що дозволяє застосовувати навіть масляні розчини.
 

Переваги компресорних інгаляторів

 
• Можливість використовувати різні медичні розчини;
• Можливість довготривалої безперервної роботи;
• Використовують в домашніх умовах і лікувальних установах (простота знезараження при послідовному лікуванні пацієнтів);
• Помірний витрата медичних засобів;
• Доступна ціна.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)