Тонометр автоматичний або напівавтоматичний – який краще?
Тонометр автоматичний або напівавтоматичний – який краще?
Автоматичні і напівавтоматичні тонометри призначені для самостійного застосування в домашніх умовах. Такі прилади є найбільш зручними, оскільки результати показань не залежать від досвіду, зору і слуху вимірює. На точність вимірювань може вплинути недотримання правил користування, а також сильно виражена форма аритмії (у разі якщо це не спеціальні моделі).
 

Чим хороші напівавтоматичні тонометри

Напівавтоматичний тонометр дозволяє дуже точно і швидко визначити рівень систолічного (верхнього) і діастолічного (нижнього) артеріального людини, а також частоту пульсу. Даний тип приладів в порівнянні з автоматичними виграє в вартості, а різниця полягає лише в способі накачування манжети. У напівавтоматичних приладах повітря нагнітається вручну, як у механічних тонометрах. На надійності і точності вимірювання, такий спосіб накачування манжети не відображається. Так як осцилометричний метод вимірювання полягає в тому, що відбувається електронна обробка звукової хвилі, створюваної серцевими скороченнями в манжеті, це повністю виключає вплив на процес вимірювання людського фактора. Однак необхідно чітко дотримувати правила експлуатації та рекомендації виробника, це дозволяє знизити похибку результату – її допустима величина для кожного приладу вказана в його паспорті.
 

Переваги автоматичних приладів

 
Самими простими у використанні є автоматичні тонометри. Їхня незаперечна перевага в порівнянні з іншими тонометрами, полягає в тому, що людина Тонометр автоматичний або напівавтоматичний – який краще?, зображення - 1самостійно, не докладаючи жодних зусиль, може виміряти артеріальний тиск. Для цього не потрібні спеціальні навички, не треба мати хороший слух або зір, так як в продажу є «говорять» тонометри, які повідомлять користувачеві результати вимірювань, наприклад модель LD 3S. Досить надіти манжету і натиснути кнопку на приладі, а далі накачування і підбурювання відбудеться автоматично, вам залишиться лише поглянути на табло або чекати голосового повідомлення результату. Також їх перевагою є можливість працювати, як від адаптера, так і від батарейок. У них є великий обсяг пам'яті, де зберігаються результати останніх вимірювань, можливість обчислення середнього значення трьох останніх вимірювань і багато інші необхідні функції. В таких приладах похибка результатів вимірів зведена до мінімуму. Є моделі з манжетою на плече і зап'ястні тонометри. Людям після 35 років їх не рекомендується використовувати, оскільки з віком знижується еластичність судин, з'являється зайва жирова прошарок, порушується пульсація і достовірність результату дещо знижується.
З вищесказаного випливає, що напівавтоматичний тонометр, як і автоматичний має свої переваги. У напівавтоматичних моделей, це порівняно невелика ціна, а в автоматичних широкі функціональні можливості і максимальна простота застосування. Іншими словами, однозначно дати відповідь які прилади краще – важко, тому керуйтеся особистими уподобаннями і засобами, які ви готові витратити на покупку.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)