Тонометр механічний або напівавтоматичний - який краще?
Тонометр механічний або напівавтоматичний - який краще?
Серед представлених на ринку тонометрів, найбільш доступними за вартістю є механічні, а також напівавтоматичні прилади. Для того щоб зрозуміти який варіант буде для вас найбільш оптимальним - слід зрозуміти принцип роботи, наскільки вони простоти в обігу, а головне точність показань кожного з них.
 

Механічні тонометри

Найбільш дешевим і поширеним типом тонометрів є механічні. Ці класичні прилади вже давно зарекомендували себе, як дуже точні, але тільки коли вони знаходяться в руках досвідченого користувача, який має до того ж хороший слух. У механічному тонометрі нагнітання повітря в манжету, а також підбурювання проводиться вручну – за допомогою груші. Користування такими приладами вимагає певних навичок і зусиль. Якщо людина, що виробляє вимір, не володіє хорошим слухом, то відповідно він не зможе вловити тони і добре почути перший і останній удари, які відповідають верхній і нижній показником тиску. До переваги механічних моделей відноситься можливість вимірювати артеріальний тиск навіть при наявності симптомів аритмії. Добре зарекомендували себе тонометри Little Doctor. Для людей з ослабленим зором, а також для професійних цілей ідеально підійде модель LD 100. До його переваг відносяться великий контрастний циферблат з діаметром 12 см, можливість регулювати кут нахилу дисплея манометра, збільшена манжета, яка підходить для плеча окружністю 25-40 див. Багатьом може здатися дуже зручним механічний тонометр LD 81, його відмітною особливістю є головка стетоскопа, вшита в манжету і манометр, поєднаний з грушею. До класичним моделям ставляться LD-71, LD 71 att, LD 60 з міцної нейлонової манжетою, що має металеве фіксуюче кільце, пневмокамерой виготовлена за безшовною технологією, а також металевим повітряним голчастим клапаном.
 

Електронні напівавтоматичні тонометриТонометр механічний або напівавтоматичний - який краще?, зображення - 1

 
Дані тонометри повторюють функції автоматичних тонометрів, але з тією лише різницею, що повітря в манжету нагнітається за допомогою груші вручну, а отримані результати відображаються на електронному табло. Напівавтоматичні тонометри порівняно недорогі, мають блоком пам'яті, а також високим класом точності. Крім артеріального тиску вони також вимірюють пульс. В таких приладах на точність вимірювань не впливає людський фактор, для користування не потрібні особливі навички і досвід, не треба володіти хорошим слухом. Все це мінімізує похибку результату. Прилад працює на батарейках. До однієї з найбільш популярних моделей відноситься AND UA-705 - багатофункціональний прилад з можливістю визначення аритмії і виведенням результатів на великий трьохрядковий екран. Пам'ять фіксує 30 останніх результатів вимірювань, а також є можливість автоматично обчислювати середнє значення. Для людей з поганим зором підійде модель LD 4 з великим дисплеєм, а для поїздок можна вибрати компактні тонометри LD 1, а також AND UA-604 і AND UA-704.
Які тонометри краще механічні або напівавтоматичні, кожен може вирішити для себе сам, але якщо говорити про їх точності, то при правильному їх використанні результати будуть однаково достовірними.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)