Як вибрати тонометр?
Як вибрати тонометр?
Багато людей, що мають підвищений або знижений тиск, часом і не підозрюють про це. А адже такі відхилення від норми можуть призвести до вкрай небезпечних наслідків: гіпертонічним кризам, інфарктів, інсультів і т. д. Щоб цього уникнути, людям, які мають такі неприємні симптоми, як головний біль, задишка, прискорене серцебиття, запаморочення і загальне нездужання в обов'язковому порядку слід проводити регулярний контроль артеріального тиску за допомогою тонометра. Навіть абсолютно здоровим спортсменам нерідко потрібно проводити вимірювання до і після тренування. В ідеалі, тонометри повинні бути в кожній родині.
 

Види тонометрів

• Механічні прилади – повітря в манжету нагнітається і стравлюється вручну – за допомогою груші;
• Напівавтоматичні прилади – нагнітання повітря відбувається механічно, а стравлюється – автоматично;
• Автоматичні прилади – нагнітання, а також підбурювання здійснюється автоматично (натисканням кнопки на приладі).
Щоб вибрати тонометр, який краще буде у вашому конкретному випадку, розглянемо кожен з типів приладів.
 

Механічні тонометри

 
Отриманий результат вимірювань багато в чому залежить від навичок і функціональних можливостей того, хто проводить вимірювання. В руках досвідченого фахівця механічний тонометр - це дуже точний прилад. Однак, якщо у вас проблеми зі слухом, зором або він погано володіє технікою вимірювання, точність отриманих результатів буде вельми сумнівною. Щоб виміряти тиск таким приладом, необхідно накласти манжету, надіти фонендоскоп, а у вільну руку взяти грушу. Почати накачувати грушу до тих пір, поки на манометрі стрілка не підніметься на 20 - 30 одиниць більше вашого нормального (верхнього) показника тиску. Тобто якщо у вас, як правило, тиск 120/80, то необхідно, щоб при накачуванні стрілка була не нижче за позначку 150. Після чого почати повільно стравлювати повітря. Перший удар буде відповідати верхньому (систолі) тиску, а останній удар – нижньому (діастолічному) тиску. Провести вимірювання самостійно не завжди просто, особливо літнім людям. До переваг такого приладу слід віднести його дешеву вартість.
 

Напівавтоматичні тонометри

 
В таких приладах, необхідно з допомогою груші накачати повітря в манжету і чекати появи результату на дисплеї. Напівавтоматичний тонометр набагато простіше у використанні, ніж механічний, але все ж вимагає прикладання невеликих зусиль – іноді літньому ослабленому людині, особливо в момент гіпертонічного кризу, важко самостійно накачувати грушу, а зусилля, що прикладається при цьому, може позначитися на результаті вимірювань.
 

Автоматичні тонометри

 
Найбільш простим у використанні тонометром, є автоматичний. Його застосування не вимагає особливих навичок, тому підійде для самостійного використання літнім людям, дітям, а також тих, хто має проблеми зі слухом і навіть повністю позбавлений зору, оскільки є спеціальні моделі з голосовим супроводом – повідомляють вголос результати вимірювання. Людям після 35 років рекомендується купувати прилад, в якому манжета накладається на плече. А моделі на зап'ястя більше підійдуть молодим людям, спортсменам, також їх зручно взяти в подорожі – займають мінімум місця.

Як вибрати тонометр?, зображення - 1

 

На що звернути увагу при покупці

 
• Функція обчислення середнього тиску;
• Кількість значень пам'яті попередніх вимірювань;
• Функція голосового супроводу вимірювань;
• Вбудовані годинник і календар;
• Функція штучного інтелекту (визначає ступінь накачування манжети);
• Можливість підключення мережного адаптера.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)