Як вибрати глюкометр
Як вибрати глюкометр
Кожен, хто зіткнувся з необхідністю покупки глюкометра, задається питанням - який прилад самий точний, зручний і надійний? Кажучи про точність приладу, слід зазначити, що у всіх приладів, що пройшли сертифікацію вона приблизно однакова вони мають, дозволені нормами, невеликі похибки. На точність може впливати шлюб приладу, в деяких моделях неправильне регулювання, прострочені тест-смужки або їх неправильне зберігання. Таким чином, при купівлі глюкометра слід виходити з того, як часто необхідно проводити вимірювання і які функції в приладі вам необхідні.
 

Як вибрати глюкометр для діабетиків

Людям, які мають цукровий діабет 1 типу необхідно проводити вимірювання 4-6 разів у день, а відповідно буде потрібно велика кількість тест-смужок, тому краще вибрати прилад для якого ці витратні матеріали коштують дешевше. Пам'ятайте, що до кожного приладу підходять строго певні тест-смужки, тому при покупці приладу, відразу уточніть їх вартість.
Для людей з діабетом 2 типу вимірювати рівень глюкози, як правило, необхідно 5 разів на тиждень, однак при цьому також потрібно вимірювати рівень холестерину, оскільки часто це захворювання супроводжується ожирінням. В цьому випадку можна вибрати прилад з функцією вимірювання холестерину.
 

Методи вимірювання глюкометрів

 
Існує глюкометри, що вимірюють рівень глюкози в крові за допомогою фотометричного або електрохімічного методу.
Фотометричний – дає можливість візуально визначати інтенсивність фарбування зони тестування. Відбувається реакція глюкози з певними речовинами - чим її рівень у зоні дослідження більше, тим фарба буде інтенсивніше. На сьогоднішній день дана технологія вважається дещо застарілою.
Електрохімічний – заснований на зміні струму, що виникає при взаємодії глюкози з реагентом та тест-смужці. Глюкометр фіксує ці струми і обчислює концентрацію глюкози. Порівняно з фотометричним методом, результати таких вимірювань вважаються найбільш точними.
 

Калібрування результатів та вимірювані параметри

 
Існують глюкометри де результати калібрування здійснюються за плазмі крові, а в деяких – по цільної краплі. Перерахунок на плазму дає результат вище, тому перш ніж прийняти рішення який вибрати глюкометр – порадьтеся з лікарем і він визначить, який саме спосіб калібрування буде для вас краще.
З метою своєчасного визначення діабетичного кетоацидозу потрібно дізнатися концентрацію кетонових тіл у крові. Це необхідно людям, які мають діабет першого типу, вагітним і пацієнтам, які мають при стресі і в період загострення захворювання, підвищений рівень глюкози, а саме понад 13 ммоль/л). Серед сучасних глюкометрів вимірювати кетони здатний прилад Optium Xceed.
 

Корисні й необхідні функції глюкометраЯк вибрати глюкометр, зображення - 1

 
• Голосова функція, так звані «говорять глюкометри», розроблені спеціально для користувачів зі слабким зором. Прилад під час вимірювання буде за допомогою голосових повідомлень давати підказки, а також озвучувати отриманий результат.
• Функція пам'яті – у багатьох глюкометри є можливість зберігати у пам'яті результати вимірювань, що важливо для користувачів, охочих вести журнал самоконтролю. Потрібна така функція вам чи ні, вирішуйте самі, але щоб кожен раз не записувати результати в блокнот, особливо при частих вимірах, функція пам'яті стане хорошим помічником;
• Відмітка про їжу – є моделі, в яких є можливість позначити, отримані при вимірі, результати символами «до» або «після» їжі. У багатьох глюкометри в меню «СЕРЕДНІ» можливо переглядати показники за 7, 14, 30 днів, а також дізнатися статистику середніх значень до і після прийняття їжі;
• Функція зв'язку з комп'ютером – у разі, якщо користувач планує вести електронний щоденник, то йому потрібно буде прилад, з можливістю під'єднання до комп'ютера і передачі на нього одержаних результатів, наприклад такий, як OneTouch.
Після того як ви зрозумієте якими, необхідними для вас функціями, повинен володіти прилад, питання - як вибрати глюкометр, вже не буде здаватися настільки складним. Тим більше що кваліфіковану допомогу вам завжди готові надати консультанти в магазині.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)