Ортопедична подушка для новонароджених — чи потрібна вона?
Ортопедична подушка для новонароджених — чи потрібна вона?
В перші місяці життя малюк спить приблизно 12 годин на добу. Всім відомо, що саме уві сні відбувається зростання, формування і розвиток органів, тому батьки намагаються докласти максимум зусиль, облаштовуючи спальне місце своєї дитини. Сьогодні в асортименті дитячих магазинів є маса спеціалізованих товарів для сну. Але всі вони так необхідні і корисні. Зокрема, часто перед батьками постає питання, а чи потрібна подушка для новонародженого і яку краще вибрати. Поговоримо про це докладніше.
 

Коли необхідна подушка для новонароджених

Відразу слід зазначити, що існують певні захворювання, при яких лікарі настійно рекомендують придбати ортопедичну подушку для новонародженого. До них відносяться:
Вроджена кривошия – в цьому випадку подушка необхідна для комплексного лікування;
Неправильне формування черепа – коли дитина постійно спить в одному положенні (голова повернута в один бік), на черепі з'являються невеликі вм'ятини і скоси, подушка з поглибленням для голови забезпечить фіксоване положення і допоможе в корекції проявилися дефектів;
Часте зригування – подушка буде підтримувати голову, коли малюк буде спати на боці;
М'язовий гіпертонус – ортопедична подушка може стати прекрасним допоміжним засобом лікування;
Знижений тонус м'язів.
 

Можна використовувати подушку, якщо новонароджений здоровий

 
Якщо говорити про звичайних подушках, то вони не потрібні для новонароджених і більш того, наприклад, пір'яна подушка може негативно позначитися на формуванні хребта. А, що стосується спеціальної ортопедичної подушки, яка враховує анатомічні особливості будови тіла дитини, то вона підходить всім діткам. За твердженням виробників, такі вироби не тільки ні в якій мірі не завдадуть шкоди здоров'ю немовляти, а й стануть прекрасною профілактикою придбаної кривошиї і всіляких відхилень у формуванні хребта. Виробники стверджують, що ортопедична подушка для новонародженого може застосовуватися вже з двотижневого віку. Але деякі педіатри стверджують, що не варто їх використовувати до тримісячного віку. Тому перед покупкою порадьтеся з лікарем, якому ви довіряєте.
 

Чим корисні ортопедичні подушкиОртопедична подушка для новонароджених — чи потрібна вона?, зображення - 1

 
1. Вони виступають в якості своєрідної форми для голови, забезпечує її правильне положення, і в результаті овал виходить симетричним, без будь-яких деформацій;
2. Вироби виготовляються з натуральних матеріалів і особливістю наповнювача є здатність пропускати повітря, що забезпечує безпеку, гарантуючи, що малюк не задихнеться, навіть перевернувшись на подушку личком;
3. Подушки бувають декількох видів: прямий форми; з поглибленням - для профілактики і лікування кривошиї, запобігання деформації потиличної області на ранніх стадіях рахіту; у формі клина, що створює кут нахилу, і забезпечує злегка підняте положення голови малюка, що дозволяє легше дихати і відригувати.
Варто придбати подушку для новонародженого або немає, у кожному випадку, слід вирішувати індивідуально, але якщо це якісний ортопедичний виріб, то воно точно може стати прекрасною профілактикою багатьох захворювань.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)