Глюкометри: короткий опис

Глюкометр - це медичний прилад для експрес-аналізу вмісту цукру в крові людини. Глюкометр - прилад для вимірювання рівня глюкози в органічних рідинах (кров, ліквор тощо). Глюкометр дозволяє швидко і точно зробити аналіз поза лабораторних умов. Глюкометри: короткий опис, зображення - 1
 Глюкометри: короткий опис, зображення - 1Рівень цукру в крові змінюється швидко і зазвичай кілька разів в день. Для хворих на цукровий діабет цей факт має особливе значення. За результатами тесту з допомогою глюкометра можна визначити дозу інсуліну, характер дієти або фізичних навантажень.

Сучасні Глюкометри компактні і дуже прості у використанні. Для тесту достатньо, практично безболісно, взяти маленьку крапельку крові. Укол можна зробити навіть не на пальці, а на руці, де шкіра менш чутлива (деякі моделі дозволяють це зробити).
Глюкометри використовуються для діагностики стану вуглеводного обміну у осіб, які страждають на цукровий діабет. Цукровий діабет — хвороба, яка виникає при розладі нормальної роботи ендокринної частини підшлункової залози, що виробляє інсулін (пептидний гормон, що сприяє надходженню глюкози в м'язові і жирові клітини, щоб забезпечити їх харчуванням). За допомогою глюкометра визначають рівень глюкози в крові і, на підставі отриманих даних, вживають заходів для компенсації порушень вуглеводного обміну.
 Глюкометри: короткий опис, зображення - 1Існує кілька методик вимірювання. Останнім часом одержали широке поширення портативні  Глюкометри: короткий опис, зображення - 1глюкометри для проведення вимірювань в домашніх умовах. Досить нанести краплю крові на одноразову індикаторну пластину, встановлену в глюкозоксидазный біосенсор, і через кілька секунд концентрація рівня глюкози в крові (глікемія) відома. Для різних лабораторій, методик і апаратів норми глікемії різні, для глюкозоксидантного методу — 3,33—5,55 ммоль/л за умови, що вимірювання проведено натщесерце. Протягом декількох годин після їжі рівень глюкози звичайно в 1,5-2 рази вище.
За принципом дії глюкометри діляться на фотометричні та електрохімічні.
У нас в магазині і на сайті «Ваше Здоров'я» ви зможете ознайомитися з усіма видами Глюкометрів.

Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)