Компресійні колготки та їх види
Компресійні колготки та їх види
Компресійна терапія є консервативним методом профілактики і лікування захворювань венозної системи. Найбільш популярною продукцією даного призначення є компресійні колготки. Правильно підібране за розмірами виріб, повинно закінчуватися строго на талії і щільно облягати ноги. Залежно від мети застосування (профілактика або лікування), а також ступеня захворювання лікар-флеболог призначає колготки необхідної компресії. Завдяки спеціальному плетіння тканина забезпечує ногам необхідне стиснення, що полегшує рух крові вгору, до серця. Це запобігає застою крові, зменшуються набряки, а головне, значно знижується ймовірність виникнення тромбів в кровоносних судинах. Компресійний трикотаж за своїм призначенням поділяється на: профілактичний, лікувальний та госпітальний. Розглянемо, в яких випадках рекомендовано використання таких виробів та ефективність їх застосування. Профілактичні компресійні колготки створюють найменшу компресію і застосовуються для попередження венозних захворювань, лікувальні – призначають при наявності певних захворювань, госпітальні – використовуються після оперативного втручання в умовах стаціонару.
 

Профілактичні компресійні колготки

Даний вид виробів рекомендують носити при незначному збільшенні підшкірних вен, поява судинних зірочок, а також у випадках, коли в кінці дня виникають болі і набряки в ногах. Такі колготки надають компресію не більше 18 мм. рт. ст., покликана врівноважити підвищений тиск крові в нижніх кінцівках. Профілактичні вироби попереджають скупчення рідини в області щиколотки, таким чином, усуваючи причину виникнення набряків. Компресійні Колготки профілактичні слід носити навіть здоровим людям, але які мають спадкову схильність до венозної захворювань і проводять весь день в статичному положенні (стоячи або сидячи). Зокрема, вони необхідні перукарям, продавцям, вчителям і т. д. Крім того показаннями до застосування є: надмірна вага, вагітність, цукровий діабет, часті перельоти і активні заняття спортом.
 

Лікувальні компресійні колготки

 
На відміну від виробів, призначених для профілактики, які можна підібрати самостійно, лікувальні колготки застосовуються тільки після консультації з лікарем, оскільки саме він повинен визначити, яка компресія необхідна у вашому випадку. По ступеня створюваного тиску медичний лікувальний трикотаж ділиться на класи:
1 клас. Компресія не більше 23 мм. рт. ст. Застосування колготок даної компресії рекомендують людям, які мають збільшені підшкірні вени, набряки і судинні зірочки;
Клас 2. Тиск не вище 33 мм. рт.ст. Такі колготки використовується при лікуванні середньої тяжкості варикозу і тромбофлебіті;
Клас 3. Компресія не вище 45 мм. рт.ст. Вироби цієї компресії необхідні при венозної недостатності тяжкого перебігу, що характеризується порушенням трофіки.
Клас 4. Понад 50 мм. рт.ст. Призначають для усунення порушень лімфообігу.
 

Як вибрати компресійні колготки

Компресійні колготки та їх види, зображення - 1
 
Перше, що слід пам'ятати – у жодному разі не слід купувати компресійні вироби на ринку. Багато хто хоче заощадити і допускають помилку, купуючи колготки з рук. У кожного виробника може бути своя розмірна сітка. Якщо ви завжди купували звичайні колготки, наприклад розмір 3, то це зовсім не обов'язково що компресійна виріб вам необхідно того ж розміру. Крім того, на упаковці компресійних панчіх клас, створюваної компресії, вказується в мм. рт. ст., а на звичайних виробах показана щільність тканини в денах (den). Необхідний розмір вам допоможе підібрати консультант в спеціалізованому магазині, попередньо знявши мірки, або зробити це ви зможете самостійно вдома. Для цього слід виміряти обхват ноги в п'яти місцях: кісточка, середина ікри, під коліном, середина стегна, під ягодицей. Пам'ятайте, неправильно підібраний розмір колготок не тільки не дасть очікуваний ефект, а й може надавати неправильний тиск, перетягуючи ногу, що може призвести до вкрай негативних наслідків. Тому купувати компресійні колготки слід лише в спеціалізованих магазинах, де вам нададуть допомогу у виборі виробів, розкажуть про виробника, а також пояснять, як одягати і доглядати за виробом.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)