Компресійні гольфи, навіщо їх використовувати
Компресійні гольфи, навіщо їх використовувати
Варикозне розширення вен є дуже поширеною патологією. Дане захворювання дає про себе знати не тільки в літньому, а й у молодому віці. Як і більшість захворювань, варикоз розвивається поступово. З цієї причини вкрай важливо вчасно вжити певні заходи. Найбільш безпечним і дієвим методом попередження і лікування є застосування спеціального трикотажу, зокрема компресійних гольф. Розповімо докладніше, коли необхідно їх застосування і в чому перевага таких виробів.
 

Ефективність застосування компресійних гольф

Даний тип виробів знайшов широке застосування в профілактиці і терапії венозних патологій нижніх кінцівок. Основним фактором виникнення захворювань кровоносних судин ніг є зниження їх еластичності під постійним впливом тиску кровотоку. Регулярне застосування компресійних гольф дозволить звузити стінки судин, покращити роботи венозних клапанів і м'язової помпи, що забезпечить ефективний повернення венозної крові до серця. Якщо не почати вчасно застосовувати компресійні вироби, то захворювання почне стрімко прогресувати. Розтягування судинної стінки призводить до застою венозної крові, больових синдромів, набряклості ніг і, що вкрай небезпечно, до утворення тромбів. Компресійні гольфи підтримують судини ззовні, що запобігає їх розтягнення, допомагають нормалізувати кровообіг, зняти набряклість і важкість у ногах, завдяки відтоку лімфи. Регулярне вживання даних виробів дозволяє навіть позбутися від трофічних виразок.
 

Коли необхідне застосування компресійних гольф

 
Розподілений тиск в компресійних виробах зменшується знизу нагору, тобто його максимум припадає на щиколотку, а під коліном, де гольфи закінчуються, воно становить лише 70% від тиску в районі щиколотки. Тобто, при будь-якій активності створюється додатковий імпульс, що допомагає м'язово-венозної помпи перекачувати кров вгору, до серця. Компресійні гольфи застосовуються не тільки при лікуванні варикозу, а також використовуються спортсменами, туристами і тими, чия професія пов'язана з надмірними на грузками на ноги. Оскільки такі вироби покращують кровообіг, м'язи отримують більше поживних речовин і кисню. Крім цього, токсини, які утворюються в результаті роботи м'язів, швидше виводяться. Це сприяє підвищенню працездатності і витривалості м'язів, а також скорочення часу їх відновлення після тренувань. Асортимент антиварикозных виробів достатньо широкий, у продажу є моделі з різними класами компресії, тому при виборі необхідна консультація кваліфікованого флеболога.
 

Профілактичні компресійні гольфи

 
Даний тип виробів необхідний у таких випадках:Компресійні гольфи, навіщо їх використовувати, зображення - 1
Спадкова схильність;
Надмірна вага;
Часті перельоти;
Вагітність;
Регулярні сильні фізичні навантаження;
Стояча або сидяча робота;
Активний спосіб життя (подорожі, спорт);
Цукровий діабет та інші
 

Лікувальні компресійні гольфи

 
1 клас. Створювана компресія не більше 23 мм. рт. ст. Носіння гольф такої компресії рекомендується хворим на стадії появи судинних зірочок, збільшення підшкірних вен і болях в ногах.
Клас 2. Розподіляється тиск не вище 33 мм. рт.ст. Використовується при лікуванні варикозу середнього ступеня тяжкості і тромбофлебіту.
Клас 3. Компресія не більше 45 мм. рт.ст. Застосовуються при венозної недостатності тяжкого перебігу, яка характеризується порушенням трофіки.
Клас 4. Компресія перевищує 50 мм. рт.ст. Рекомендуються для усунення порушень лімфообігу, а також усунення набряків, викликаних цим захворюванням.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)