Бандажі з відведенням великого пальця
Бандажі з відведенням великого пальця
Кисть руки – це складна і тонка конструкція, тому вимагає до себе особливо дбайливого відношення. Променевозап'ястний суглоб дуже вразливий, тому такі травми – явище поширене. При сильному впливі на суглоб, при падінні на руку велика ймовірність ушкоджень хрящів і зв'язок. Коли трапляється навіть незначна травма кисті або пальців виникають сильні больові відчуття. Це пояснюється тим, що в тунелях (кістках зап'ястя) є нерви, сухожилля і судини, а зміщений суглоб впливає на нервові закінчення. Все це призводить до порушень функцій кисті, а ворушіння кисті стає неможливим. З цієї причини при захворюваннях, а також травах пальців, променево-зап'ясткового суглоба своєчасно надана допомога допоможе уникнути значних проблем. Одним з основних моментів у посттравматичний і післяопераційний період є стабілізація кисті руки у фізіологічно правильному положенні. У цьому допоможе ортез на променевозап'ястний суглоб.
 

Що таке променевозап'ястний ортез

Даний ортопедичний виріб спеціально посилено двома модельованими металевими шинами (з тильної і долонної сторони), які повністю обмежують рухи в суглобах великого пальця, а також лучезапястном суглобі. Променевозап'ястний ортез виготовляють з дихаючого еластичного матеріалу, завдяки якому вдається підтримувати оптимальний температурний баланс шкіри. Застібки-липучки дозволяють зафіксувати виріб в максимально правильному положенні, що дає можливість підтримувати сухожилля згиначів, розгиначів кисті. У ортезе є можливість регулювання тиску, що дуже важливо, коли є набряки. Також перевагою є те, що пальці кисті можуть вільно рухатися, тобто можна проводити оздоровчі процедури – лікувальну гімнастику і масаж. За призначенням лікаря, дана модель може бути використана замість гіпсової лонгети. Вироби випускають в двох варіантах: для правої і лівої руки.
 

Показання до застосування ортеза

 
- консолидирующиеся переломи кісток зап'ястя і дистальних відділів променевої, ліктьової кісток;
- пошкодження зв'язок променево-зап'ясткового суглоба, а також розтягнення м'язів і зв'язок кисті;
- артрити, тендовагініти;

Бандажі з відведенням великого пальця, зображення - 1

- зап'ястний тунельний синдром, хвороба де Кервена;
- конкрактуры променево-зап'ясткового суглоба.
- синдроми посттравматичні і післяопераційні з проявами запальних процесів;
- дегенеративні запальні захворювання променезап'ясткових, зап'ястне – п'ясткових суглобів;
- нестабільність променево-зап'ясткового суглоба;
- підвивихи, вивихи суглобів кисті і пальців.
 
Правила і тривалість носіння променево-ортеза залежить від механізму травми або захворювання і визначається лікарем-ортопедом. Тому, щоб не помилитися з вибором моделі треба відштовхуватися виходячи з конкретного діагнозу. Бандажі та ортези здатні повернути втрачене здоров'я і повноцінне функціонування кінцівки, але слід пам'ятати, що бандажі та ортези - не панацея від захворювань опорно-рухової системи. Вони є важливим, але лише допоміжним засобом, який застосовується в комплексному лікуванні дегенеративно-запальних захворювань, а також реабілітації після операцій і травм суглобового апарату.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)