Навіщо потрібні наколінники
Навіщо потрібні наколінники
Колінні бандажі - наколінники представляють собою пристосування, призначені для фіксації суглобів. Такі вироби необхідні пацієнтам, які мають захворювання опорно-рухового апарату, такі як деформація колінного суглоба, пошкодження зв'язок, артрози, артрити та інші патології. Часто їх рекомендують людям, чия робота пов'язана зі значними фізичними навантаженнями і спортсменам. Ортопедичні наколінники покликані зменшити біль, зняти напругу і набряки, нормалізувати кровообіг і стабілізувати колінну чашечку. Розглянемо основні види таких виробів, і в яких випадках вони застосовуються.

Наколенник еластичний

Якщо болі в коліні виникають після незначної травми, набряку суглоба немає, і є незначне обмеження рухливості в коліні, а в стані спокою біль практично не турбує, то підійде еластичний наколінник. Можна вибрати модель TN - 210S і TN - 211S, Orliman (Іспанія), medi Elastic Knee support, арт.601 / 602/603/605, Medi (Німеччина) коли мова йде про розтягнення зв'язок, запальних процесах, артритах, остеоартриту, ударах і нестабільності. Одягати наколенник слід з ранку, поки нога не набрякла. Перед тим як надіти, слід на кілька хвилин покласти на подушку під кутом 20-30 ?. Якщо виникає відчуття оніміння, то наколенник необхідно негайно зняти. Що стосується тривалості застосування, то це залежить від призначення лікаря.

Бандаж на колінний суглоб неопреновий

Якщо людина забій або підвернув ногу і, внаслідок цього, порушилася здатність до пересування, з'явилася пухлина в суглобі, виникла гостра біль в коліні, яка не зникає навіть у стані спокою, то звичайно, слід негайно звернутися до лікаря. Після цього якщо, немає протипоказань, слід придбати наколенник неопреновий, наприклад: 4100S, Orliman (Іспанія) або DRYTEX KNEE SUPPORT арт. 0548, DJO (США). Він також може бути використаний при артриті, артрозі, після хірургічного лікування, для термокомпрессіі і в якості профілактики захисту колінного суглоба при заняттях спортом.

Наколенник з силіконовим пателлярний кільцем

Такі ортези із закритою або відкритою колінної чашечкою підходять при заняттях активними видами спорту, а також травматичної або дегенеративної деформації колінного суглоба. Завдяки силіконового кільця додатково забезпечується стабілізація і захист колінної чашечки. До таких моделей належать protect. Genu, арт.P776, Medi (Німеччина), Genumedi® Plus з силіконовим кільцем і ременями, арт.613P, Medi (Німеччина), Genumedi® з силіконовим кільцем, арт.611 / 613, Medi, (Німеччина). За рахунок спеціальної технології компресійної безшовної в'язки наколенник здатний поліпшити мікроциркуляцію і м'язовий тонус, а також зменшити набряки. Показаннями до застосування таких виробів є нестійкість хрестоподібних зв'язок, хронічна нестабільність, пошкодження менісків і т.д.

Наколенник з ребрами жорсткості

Навіщо потрібні наколінники, зображення - 1

При ушкодженнях зв'язок і травмах, для профілактики звичних вивихів під час занять спортом рекомендують застосовувати бандажі зі спіральними ребрами жорсткості, наприклад 6058 Med textile, (Україна). Вони використовуються після операцій на колінному суглобі, при середній нестабільності суглоба, яка характеризується "підгином", "вискакування" коліна, а також артриті, артрозі і при значних фізичних навантаженнях, які припадають на колінний суглоб. Бандажі колінні з поліцентричної стрижнями такі, як 7120 S, Orliman (Іспанія) з тришарового пружного дихаючого матеріалу рекомендують використовувати після хірургічного лікування колінного суглоба, пацієнтам з морфологічними деформаціями. Вироби з регульованими бічними шарнірами (Stabimed® арт.826, Medi, Німеччина) дозволяють у міру одужання, поступово розширювати амплітуду рухів, розробляти коліно, а ребра жорсткості будуть надійно фіксувати колінний суглоб. Дихаючі матеріали, що застосовуються для їх виготовлення, відводять вологу з поверхні шкіри, забезпечуючи максимальний комфорт застосування.
Щоб прибрати патологічну рухливість, а також відновити порушені функції при нестабільності колінного суглоба, що стало наслідком розриву або руйнування зв'язок рекомендують такі моделі, як SofTec Genu, Bauerfeind (Німеччина). Цей ортез створює зовнішній каркас, який компенсує неспроможність зв'язок, але при цьому не заважає нормальному здійсненню його функції. Він використовується для повсякденного носіння і для занять спортом, навіть «контактними» його видами.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)