Що допоможе при сутулості?
Що допоможе при сутулості?
Проблема порушення постави, особливо в дитячому і підлітковому віці, є однією з найбільш актуальних. Такі порушення, що виникли в період, коли відбувається формування опорно-рухового апарату, з часом призводять до захворювань хребта, дихальної і серцево-судинної систем, різних неврологічних захворювань і т. д. Порушення постави (сутулість), в основному, пов'язані з погіршенням роботи м'язів.
 

Негативні наслідки, які тягне за собою сутулість:

- погіршується кровопостачання внутрішніх органів грудної клітини, що заважає їх нормальної життєдіяльності;
- неможливість дихати «на повні груди» і, як наслідок, людина не отримує необхідну кількість кисню, а його недолік перешкоджає нормальному обміну речовин.
Однак багато хто не розуміють, що сутулість, це не просто звичка, а проблема слабкості групи м'язів, що відповідають за підтримку правильної постави. І навіть якщо людина захоче тримати спину прямо, він не зможе цього зробити, оскільки для початку потрібно зміцнити ці м'язи. Для цього необхідний комплексний підхід. Необхідно виконувати спеціальні вправи для зміцнення м'язового каркаса спини, плавати, використовувати спеціальні пристосування для сну, а головне, застосовувати бандаж для спини. Поговоримо про те, які коректори постави бувають, і розглянемо їх основні види.
 

Реклінатори

 
Це вироби «початкового рівня», ефективність яких висока починається при сутулості, незначних порушеннях постави і слабкість м'язів плечового пояса. Реклинатор має форму вісімки, завдяки чому він наводить плечовий пояс у правильне положення за рахунок розведення плечей. Використання такого коректора постави показано виключно на ранніх стадіях порушень. Такі конструкції дозволяють зменшити сутулість на рівні верхньо-грудного відділу хребта. При виборі реклинатора слід звернути увагу на ширину лямок. Для запобігання натирання пахвовій області і найбільш комфортного носіння, спереду ширина лямок повинна бути не менше 1,5 див. Якщо лямки більш вузькі, то в конструкції повинні бути спеціальні м'які муфти (в області пахв). Серед таких виробів слід зазначити модель 2009 люкс Med textile, (Україна).
 

Грудні коректори постави

 
Даний вид виробів має жорсткі ребра, розташовані в області грудного відділу хребта. Їх відмінністю від реклинаторов є довжина спинного відділу, а також те, що крім відомості плечей тому вони фіксують ще й область грудного відділу хребта. Для підтримки нижній частині грудного відділу передбачені додаткові лямки на рівні середини торсу. Ребра жорсткості виконуються з алюмінієвого сплаву і можуть моделюватися у відповідності з анатомічними особливостями спини користувача. Коректор постави грудної рекомендується носити при вираженій сутулості, а також, якщо є порушення постави за сколиотическому типу в грудному відділі хребта. Дуже вдалими є моделі 2011 люкс Med textile, (Україна), 2005 люкс Med textile, (Україна). При виборі виробів важливо враховувати зріст користувача, а саме, довжину грудного відділу, а також обхват грудей. Такі коректори не рекомендуються дітям до 4 років.

 Що допоможе при сутулості?, зображення - 1

 

Грудопоясничные коректори постави

 
Такий коректор є комбінованим приладом, в якому вдало поєднані: реклинатор, напівжорстка спинка і корсетний пояс. Поперекова частина фіксується з допомогою липучки на животі. Довгі моделируемые ребра жорсткості проходять уздовж всієї спини, стабілізуючи грудний кіфоз і поперековий лордоз. Показаннями до застосування грудопоясничных коректорів є: різні порушення постави, і зокрема, з сколиотическому типу, сколіоз I-II ступеня, кіфоз I-II ступеня, остеопороз, виражений остеохондроз і т. д. Лікарі рекомендують наступні моделі: Variteks 130 (Туреччина), Med textile 2035 люкс (Україна), LT-330 Orliman (Іспанія), «ОРТОТЕСТ» Модель ВІД-1В Реабілітімед (Україна), 3001 люкс Med textile, (Україна). Можливість одночасної корекції майже по всій довжині хребетного стовпа робить грудопоясничные коректори універсальними засобами профілактики і лікування порушень постави, а також початкових ступенів сколіозу. Виріб слід вибирати виходячи з довжини окружності талії та росту людини.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)