Як використовувати корсети для постави
Як використовувати корсети для постави
Коригувальні корсети для постави покликані виправляти деформації хребта. Завдяки пелоту коректора створюється зовнішній тиск на відділи сколіотичної дуги, що сприяє її виправленню. Інші елементи вироби надійно фіксують отримані позитивні зміни. Купити корсет для постави можна в спеціалізованому магазині або через інтернет, проте перший варіант набагато краще, оскільки дуже важливо підібрати правильний розмір, а для цього необхідна попередня примірка. Купуючи готовий коректор, ви отримаєте виріб із заданими характеристиками, придатними більшості людей з ортопедичними патологіями.
 

Як носити корсет для постави?

Купівля коректора - це тільки перший крок на шляху до отримання бажаного результату лікування. Найголовніше в цьому питанні - правильне застосування ортопедичного вироби. Але, крім того, важливим є і те, наскільки грамотно ви зможете відучити свій організм від носіння корсета. Розглянемо кілька випадків, коли необхідно застосовувати корсет для постави.
Корсет для дітей застосовується для корекції постави на початковій стадії сколіозу (кіфосколіоз). Його слід носити кілька годин в день, крім цього до носіння корсета корисно буде додати плавання, масаж і лікувальну гімнастику.
На 2-й стадії сколіозу носіння коректора є вкрай важливим. При цій формі недуги корсет для виправлення постави потрібно носити від 16 годин на добу (коректор знімається тільки на ніч) до 23 годин (знімається лише на час проведення гігієнічних процедур).
При важких формах порушення постави, таких як кифосколиоз / сколіоз 3-го ступеня з ротацією хребта пацієнтові показано носити корсет цілодобово з перервою лише на короткі гігієнічні процедури. Така тактика лікування дозволяє зупинити розвиток захворювання, але, як правило, виправити корсетом таку деформацію вже практично неможливо.
 

Як використовувати корсети для постави, зображення - 1

Носіння корсета призводить до позитивної динаміки, що проявляється в зупинці прогресування і зменшення ступеня деформації хребта. Ступінь терапевтичного впливу слід постійно змінювати. Зазвичай корсет необхідно коригувати раз в три місяці.
 

Як відучити організм від носіння корсета?

 
1. Після тривалого застосування коректора для постави слід етап відвикання від ортопедичного вироби. У разі якщо дитина або дорослий носив його 16-23 години на добу, то час використання слід протягом першого півроку зменшити на 1-2 години в місяць, після чого темпи скорочення можна збільшити. В цілому етап «відвикання» зазвичай займає близько року і проводиться під наглядом лікаря-ортопеда.
2. Коли доктор дозволяє повністю відмовитися від корсета, настає період динамічного спостереження, коли пацієнт регулярно оглядається ортопедом і при необхідності проходить рентгенологічний контроль стану хребта.
 
Використовуйте для спини корсет, який Вам пропише або порекомендує лікар-ортопед.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)