Чоловічий варикоз
Чоловічий варикоз
З такою проблемою, як варикозне розширення вен, стикаються не тільки жінки, а й чоловіки. На жаль, ця хвороба досить підступна і може підстерігати навіть зовсім молодих людей. Однак спочатку вона себе практично не проявляє і протікає дуже легко, тому на цій стадії на неї багато хто не звертають уваги. А це дуже небезпечно. При появі перших ознак варикозу обов'язково треба застосовувати чоловічий компресійний трикотаж. Як правило, варикоз може виникнути при наявності певних чинників.
 

Кому загрожує чоловічий варикоз?

До групи ризику входять ті чоловіки, чия життєдіяльність характеризується:
спадковою схильністю такий, як вроджена слабкість венозних судин;
малорухливим способом життя;
надмірною масою тіла;
тривалим перебуванням на ногах;
регулярним підйомом важких предметів;
неправильним харчуванням, а саме, недоліком рослинної їжі і надмірним споживанням вуглеводів;
курінням;
зловживанням алкоголем.
 

Основні ознаки варикозу у чоловіків

 
Хвороба розвивається поступово, а на початкових етапах з'являється відчуття втоми і тяжкості в ногах, особливо при тривалій сидячій роботі або ходьбі. Далі до цих ознак додається набряклість в стопах, нижньої третини гомілки і больові відчуття. Також характерною ознакою варикозу є поява судинних зірочок. Коли в наявності є перераховані вище симптоми, то терміново необхідно вживати заходів. Першим засобом в боротьбі з варикозом стануть компресійні шкарпетки , панчохи або чоловіче трико. Проте всім відомо, що захворювання легше попередити, ніж потім займатися його лікуванням. Тому обов'язково потрібно зрозуміти, що профілактика чоловічого варикозу може запобігти багато проблем. Що ж необхідно зробити, щоб така хвороба вас не потурбувала?
 

Здоровий спосіб життя, як профілактика варикозу Чоловічий варикоз, зображення - 1

 
Головною рекомендацією є відмова від шкідливих звичок. Так, наприклад, нікотин здатний викликати порушення тонусу судинної стінки і утворення варикозних вузлів. Коли людина повинна тривалий час прибувати в одній позі виникає порушення відтоку венозної крові через систему глибоких вен, що призводить до венозного застою і підвищеного тиску на стінки судин. Тому рекомендується міняти позу через кожні дві години і виконувати вправи, наприклад, підніматися на носочки, відриваючи п'яти від підлоги. Під час сну значно знижується циркуляція крові, тому бажано підкласти під ноги невелику подушку, щоб вони знаходилися вище рівня серця. Всі ці прості поради допоможуть вам уникнути негативних наслідків.
 

Методи лікування варикозу

 
При появі перших ознак слід звернутися у лікаря-флеболога. Лікування варикозного розширення вен у чоловіків включає в себе медикаментозну терапію, а саме, призначення спеціальних препаратів (венотоников), які знімають набряки, усувають судоми литкових м'язів і відновлюють венозний тонус. Обов'язково носіння компресійного трикотажу і бажано застосування методики пресотерапії, тобто усунення набряклості нижніх кінцівок за допомогою апаратного масажу. Також великою популярністю користуються такі методи, як лазерна коагуляція, склеротерапія і радіочастнотная абляція.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)