Як розім'яти ноги в дорозі
Як розім'яти ноги в дорозі
Збираючись в тривалу дорогу перше, про що варто подбати – це вибір правильного взуття. Звичайно, лікарі настійно рекомендують купити ортопедичне взуття, це буде самий ідеальний варіант для ваших ніг, але якщо такої можливості немає, то, принаймні, підберіть зручні туфлі без каблука з натуральних матеріалів. При тривалому шляху відбувається застій у венах ніг, а м'язи затікають. Крім того, що це доставляє дискомфорт, це ще і вкрай небезпечно. Тому обов'язково слід розминати ноги. Розглянемо кілька основних вправ, які можна робити, не встаючи з крісла літака або автомобільного сидіння.

Вправа 1

Почергове випрямлення ніг паралельно підлозі. Для цього треба підняти на висоту приблизно 20 сантиметрів над підлогою випрямлену ногу, при цьому носочок необхідно тягнути на себе, а п'яту постаратися виставити вперед і постаратися протримати кожну ногу в напрузі близько 5-7 секунд. Добре до цього вправі додати кругові рухи стопи. Повторювати вправу 15-20 разів у повільному темпі. Воно дуже корисно для голеностопа і литкових м'язів.

Вправи 2

Ступні ставити на підлогу, спину тримати прямо. Повільно відриваючи п'яти від підлоги затриматися на носочках 5-7 секунд, повернутися у вихідне положення. Бажано виконувати вправу, знявши взуття. Повторити вправу 15-20 разів. Дуже корисно для стоп і литкових м'язів.

Вправа 3

Сісти на край сидіння і взятися руками за нього, одночасно випрямляти обидві ноги, трохи піднімаючи їх над підлогою і злегка розвести в сторони, тягнути шкарпетки вперед, по черзі схрещувати ноги на рівні щиколотки. Вправа нагадує руху ножиць. Повторити рух 20-30 разів. Крім того, що корисно для м'язів ніг, зміцнює прес.

Вправа 4

Як розім'яти ноги в дорозі, зображення - 1
Сісти на край сидіння і взятися за нього руками. На видиху відхилити корпус назад, випрямляючи ноги (вправа нагадує розкриту книгу). Затриматися в такому положенні близько 5 секунд. На вдиху повернутися у вихідне положення. Повторити не менше 20 разів.

Вправа 5

Сильно, що протягом декількох секунд, натиснути обома ступнями в підлогу, після чого розслабити ноги, поворушити кінчиками пальців, зробити ними рухи вгору, вниз.

Вправа 6

Витягнути ноги вперед, поклавши одну на іншу. Постаратися підняти нижню ногу, при цьому, намагаючись долати опір верхньої ноги.

Вправа 7

Не встаючи з сидіння, обидві ступні поставити на п'яти, потім перемістити тяжкість ніг на шкарпетки перекочували рухом. Повторити вправу 20 разів.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)