Вправи для хребта при остеохондрозі
Вправи для хребта при остеохондрозі
Фізичні вправи, що зміцнюють м'язи спини і шиї, допомагають підтримувати хребет і призупинять процес його руйнування. ЛФК при остеохондрозі необхідна більш ніж інші види лікування, так як інші методи спрямовані на зняття болю.
 

Чим небезпечний остеохондроз?

При остеохондрозі спочатку диски стоншуються, а потім розтріскуються, частково виходячи за межі хребетного стовпа, вдавлюючись в спинномозковий канал, а потім фіброзне кільце, яке оточує ядро диска, стискає спинний мозок, утворюється грижа диска. Гімнастика для хребта зміцнює м'язовий корсет, що дозволяє запобігти цей процес. Її слід робити дуже обережно, дозовано збільшуючи навантаження. Також часто, крім спеціальних вправ, лікар рекомендує застосовувати ортопедичний корсет.
 

Вправи для шийного і грудного відділів

 
1. У положенні стоячи, руки відводяться в сторони долонями вперед. На вдиху, зігнути руки в ліктях і відвести назад, намагаючись з'єднати лопатки, утримувати позу, скільки буде можливо. Повторити 5 разів.
2. Лежачи на животі підняти верхню частину корпусу зусиллям м'язів, нахилити голову вперед, а щоб підборіддям торкнутися грудей, треба натиснути на потилицю, створюючи опір. Потім, підняти голову і чинячи опір руками відкинути її назад, після чого, натискаючи руками на лоб, долаючи опір, голова нахиляється вперед.
3. У положенні стоячи, виконуються обертальні рухи руками (на плечах) з максимальною амплітудою вперед і назад.
4. Лежачи на животі, на вдиху прогинаються і піднімають верхню частину корпусу, руки прямі, підняті над головою.
Після виконання цих рухів, при необхідності, застосовують корсети для спини.
 

Вправи для поперекового, попереково-крижового відділів

Вправи для хребта при остеохондрозі, зображення - 1

1. Сидячи на підлозі, ноги витягнуті вперед. Повільно нахиляючись вперед, намагаються дотягнутися руками до пальців ніг (положення утримують 15 сек.). Потім ноги розводять в сторони і роблять нахили до правої і лівої ноги.
2. У положенні стоячи роблять нахили вперед, обхоплюючи руками гомілки. Тулуб притягують максимально близько до ніг. Позу утримують 5 сек.
3. Лежачи на спині, руки зігнуті в ліктях, ноги в колінах. Притримуючи руками поперек, стегна піднімаються як можна вище, повертаються у вихідне положення.
4. Лежачи на животі, пальцями ніг, долонями зігнутих у ліктях рук впираються в підлогу. Верхня частина корпусу підводиться, намагаються випрямити руки, повертаються в положення лежачи.
Корсет для хребта, який продається в спеціалізованих магазинах, також стане чудовим помічником при остеохондрозі. Однак, перш ніж його застосовувати, як і перед тим, як виконувати вправи для спини, бажано проконсультуватися з фахівцем.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)