Профілактика та методи лікування шийного остеохондрозу
Профілактика та методи лікування шийного остеохондрозу
На жаль, на сьогоднішній день остеохондроз хребта є досить поширеним явищем і перш ніж приступити до його лікування, необхідно зрозуміти, чим викликане це захворювання. Причини шийного остеохондрозу - це порушення функціонування міжхребцевих дисків, яке призводить до просідання хребців. Коли міжхребцеві диски знаходяться в нормальному стані вони м'які і еластичні, оскільки містять багато вологи. Вони грають роль своєрідних амортизаторів при кругових рухах, нахилах і поворотах голови. А внаслідок дегенерації міжхребцеві диски втрачають свою вологу, тверднуть і починають нагадувати хрящ. Шийний остеохондроз також може стати наслідком несиметричною роботи м'язів. Звичка при сидінні спирати голову на одну руку, завмирання в одній позі, гіподинамія, незручна поза - це все може призвести до даного виду захворювання.

Прояви шийного остеохондрозу

Через шию проходять нерви, а також, які постачають в мозок поживні речовини, артерії. При остеохондрозі вони бувають стислі, що призводить до порушень функціонування всього шийного відділу. Стає складно вертіти головою і кожен рух супроводжується спазмом і болем. Передавлювання артерій погіршує харчування мозку, в результаті виникають запаморочення і часті головні болі. Дуже часто це відбувається у людей, які ведуть сидячий спосіб життя. Розглянемо основні симптоми шийного остеохондрозу. До них відносяться:
- гіпертонус м'язів шиї, тобто м'язи шиї сильно напружені, а будь-які дотики викликають больові відчуття;
- хрест, ниючі або стріляли біль у шиї, іноді віддають в лопатку або руку;
- шум у вухах і голові.
- непевну ходу, пов'язана з порушенням координації рухів;
- якщо хвороба занадто запущена, можливо оніміння мови, а також слабкість в кінцівках, іноді призводить до повної нерухомості.

Терапія при остеохондрозі шийного відділу хребта Профілактика та методи лікування шийного остеохондрозу, зображення - 1

Шийний остеохондроз досить серйозне захворювання і лікувати самостійно його не варто, оскільки це може зашкодити організму. Це пояснюється тим, що поблизу шиї розташовуються мозкові центри, які регулюють життєві функції. Методи лікування остеохондрозу повинен призначити лікар, після ретельного обстеження. Залежно від симптомів захворювання, може знадобитися консультація невролога остеопата або вертебролога. Як лікування можуть застосовуватися медикаментозні препарати та фізіотерапевтичне процедури. Крім того, важливо дотримуватися дієти, а також займатися лікувальною фізкультурою. Досить ефективним є бандаж на шийний відділ хребта , за допомогою якого хребці фіксуються в певному положенні. Це забезпечує спокій пошкодженій ділянці й не дає можливість повертати голову, що вкрай важливо при загостренні захворювання.
Всім відомо, що найкращими ліками є не тільки комплексний підхід до лікування, а й профілактика. Тому слід постійно підтримувати тіло в правильному положенні. Важливо, при сидячій роботі звернути увагу на висоту столу і стільця. А для сну підібрати ортопедичні подушки і матраци. Якщо дотримуватися елементарних правил, то така проблема, як шийний остеохондроз то нема вам тоді знайома. А купити головодержатель можна в будь-якому з наших салонів.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)