Вправи для зміцнення м'язів шийного відділу хребта
Вправи для зміцнення м'язів шийного відділу хребта
Щоб поліпшити рухливість хребців, а також відновити еластичність м'язів шиї, рекомендується робити спеціальні вправи. Розповімо, як виконувати деякі основні рухи, які не тільки стануть профілактикою, а й допоможуть при хронічних захворюваннях шийного відділу хребта. Крім того дуже корисний буде головодержатель і бандаж, який забезпечить фіксацію і стан спокою м'язам і хребців. У наших салонах Ви можете купити бандаж на шийний відділ хребта .
 
Вправи 1 - 3 виконуються стоячи або сидячи на стільці, руки опущені уздовж тулуба.
 

Вправа 1

Повертати голову по черзі в крайнє праве і ліве положення. Повторювати 5-10 разів. Інтенсивність рухів повинна залежати від того, наскільки сильні больові відчуття. Полегшеним варіантом вправи при болях може стати серія невеликих рухів в кожну сторону.

Вправа 2

Опустити голову вниз і притиснути підборіддя до грудей. При гарній рухливості шийних хребців підборіддя відчує грудну виїмку. Повторювати 5-10 разів. Вправа покращує гнучкість шийного відділу і розтягує великі м'язи задньої області.

Вправа 3

Зрушити голову назад і одночасно втягнути підборіддя. Вправу повторити 5-10 разів. Рекомендовано для людей, тривалий час проводять за письмовим столом в одній позі, коли шия і голова витягнуті вперед. Вправи слід виконувати кілька разів протягом робочого дня.

вправи 4

Сісти і покласти долоню на лоб. Голову нахилити вперед, в той же час, натискати долонею на лоб, таким чином, протидіючи руху голови (близько 10 сек.), Стільки ж часу перепочити. Повторити 10 разів. Вправа допоможе зміцнити ослаблені м'язи в передній шийній області, забезпечити правильне положення голови, розробити рухливість шийних хребців. Вправи для зміцнення м'язів шийного відділу хребта, зображення - 1

Вправа 5

Сісти і покласти долоню на скроню. Нахилити голову в сторону, одночасно натискаючи на неї долонею, тобто, протидіючи руху голови (близько 10 сек.). Відпочити і повторити 10 разів. Завдяки цьому зміцнюються бічні шийні м'язи, зменшуються болі, а також поліпшується рухливість хребців.

Вправа 6

Виконується стоячи або сидячи, при цьому, руки опущені уздовж тулуба. Плечі підняти і постаратися залишатися в такому положенні 10 сек. Розслабитися, перепочити 10-15 сек. Виконати те ж саме 5-10 разів.

Вправа 7

Сісти або лягти на підлогу. Помасажувати потиличну область, де знаходяться м'язи (між кісткою і її м'якою частиною). Впливати слід досить сильно (3-4 хв). Завдяки процедурі, можливо зняти головний біль.

Вправа 8

Лягти на підлогу або сісти. Добре якщо процедуру проведе асистент, але можна виконувати і самостійно. Потерти і помасажувати внутрішній і верхню ділянку лопатки, то місце де прикріплені м'язи шиї, що піднімають лопатку. Продовжувати процедуру 3-4 хв.
 
Пам'ятайте, що при гострих болях будь-які активні рухи в шийному відділі категорично протипоказані. Вправи слід виконувати, коли болю вщухнуть, при цьому робити без зусиль в повільному темпі. По закінченню процедури рекомендують надіти шийний бандаж , щоб попередити подальше прогресування захворювань.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)