Тест на плоскостопість
Тест на плоскостопість
Стопа виконує функції основної опори при ходьбі, а значить, відчуває значні статичні навантаження, оскільки змушена витримувати вагу людини. Крім того, стопа виконує функцію амортизації, а також підйомного механізму. Кістки стопи з'єднані між собою міцними зв'язками, і щоб вона могла виконувати всі покладені на неї функції, в її будові наявні склепіння. Опорою стопи служать головки плеснових кісток і п'ятковий бугор. Між ними розташовується подовжній звід, а поперечний знаходиться під головками плеснових кісток. Склепіння здатні пружинити, що дозволяє гасити поштовхи та вібрації при ходьбі. Для підтримки поздовжнього і поперечного склепіння, а також профілактики і лікування плоскостопості рекомендується придбати ортопедичні устілки.
 

Види плоскостопості

Таке захворювання, як плоскостопість може бути природженою або придбаною. Також розрізняють поперечний, поздовжній і комбіноване (поздовжньо-поперечне) плоскостопість. Поперечна плоскостопість з часом може призвести до вальгусной деформації стопи, званої Hallux Valgus (кісточка на великому пальці). Щоб цього уникнути, рекомендують застосовувати ортопедичні устілки для поперечного склепіння.
 

Плоскостопість буває трьох ступенів:

 
1 ступінь – злегка набрякають щиколотки і втомлюються ноги, на цій стадії людині буває важко самостійно розпізнати початок захворювання;
2 ступінь – болі стають сильними, постійними і піднімаються до коліна;
3 ступінь – набряки щиколоток, болі в стопах, гомілках, колінах, кожен крок завдає муки, часто виникають поперекові і головні болі. На жаль, багато хто розуміє необхідність звернутися до фахівця і зробити ортопедичні устілки на замовлення, тільки на цьому етапі захворювання.
 

Як самостійно зробити тест на плоскостопість?Тест на плоскостопість, зображення - 1

 
Необхідно покласти аркуш паперу на підлогу, намазати ступні жирним кремом і встати на аркуш. При цьому, тулуб тримайте рівно, а вага тіла розподілити рівномірно на обидві ноги. На папері має залишитися чіткий відбиток стоп. Далі слід провести лінію, яка з'єднає краю підошви поглиблення і перпендикулярно їй провести пряму, що перетинає поглиблення стопи в самому її глибокому місці. Подивіться на відбиток, і якщо вузька частина стопи займає не більше 1/3 цієї лінії, то все в порядку. У разі якщо відбиток вузькій частині стопи сягає середини лінії - це плоскостопість. Для людей, які не мають плоскостопості, для комфорту та поліпшення амортизаційних властивостей, можна застосовувати ортопедичні силіконові устілки. Але якщо діагноз плоскостопість вже підтвердився, то слід використовувати устілки з жорсткою супінацією. Пам'ятайте, що звертатися до лікаря - ортопеда ніколи не пізно. Але все ж, чим раніше буде помічено захворювання, тим легше уникнути негативних наслідків. Особливо важливо подбати про те, щоб плоскостопість не розвивалося у малюків. Для цих цілей розроблені спеціальні ортопедичні устілки для дітей, завдяки яким стопи завжди будуть знаходитися в анатомічно правильному положенні.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)