Правила носіння супінаторів та догляду за ними
Правила носіння супінаторів та догляду за ними
Супінатори - це важлива і невід'ємна частина якісної, правильно сконструйованої взуття. Але, на жаль, більшість моделей позбавлена таких устілок. Тому для профілактики перевантажень стопи, при тривалій ходьбі, стоянні і виконанні фізичних навантажень слід подбати про своє здоров'я і купити супінатори. Завдяки гнучкій як хвиля устілці, що виконує роль ресори, в робочий процес втягуються зв'язки і м'язи стопи, а їх активність нормалізує кровообіг. Супінатори дозволяють розслабитися тим м'язам, які надмірно перенапружені, а ті які не працювали – навпаки, наводяться в тонус.
 

Вибір супінаторів

Стандартні ортопедичні устілки виготовляють з урахуванням пропорцій стопи і якщо такі вироби підібрані не правильно, то це призведе до дискомфорту, болю і порушень у роботі опорно-рухового апарату. При виборі супінатора слід пам'ятати, що треба відштовхуватися не від розміру взуття, а конкретно від розміру стопи. Цього правила слід дотримуватися при виборі комбінованих устілок (для підтримки поздовжнього і поперечного склепіння). Якщо мова йде про супинаторе для поперечного зводу, важливо щоб «подушечка» для підтримки, перебувала строго в потрібному місці, тому допустимі варіації в розмірах. Так, наприклад, для каблука заввишки більше 5 см, можливо, будуть потрібні устілки на розмір більше. Вибираючи супінатори для дітей не можна брати їх на виріст, оскільки такі устілки не тільки не принесуть користі, а більше того, можуть нашкодити стопі.
 

Як правильно носити супінатори?

 
Розміщуючи устілки в туфлях або чоботях, стежте за тим, щоб її подпяточный край упирався в задник взуття. Вкрай важливо, щоб пілот поперечного зводу і каркас поздовжнього склепіння чітко збігалися з анатомічними склепінням стопи. Слід виключити підгинання м'якою, передній частині устілок вниз. Для відкритому взутті на підборах більше 5 см, підійдуть тільки гнучкі напівустілки з поперечним супінатором, оскільки з-за піднятої п'яти основне навантаження припадає на плеснові кістки. Але якщо мова йде про ботільони або чоботях на шпильках, то найкращим варіантом може стати поздовжньо-поперечна безкаркасні устілка або напівустілки. Правила носіння супінаторів та догляду за ними, зображення - 1
 

Поради по догляду за супінаторами

 
Щоб устілки прослужили довго, при цьому виглядали акуратно, слід дотримуватися кількох простих правил. Догляд за виробом залежить від того, з якого матеріалу вона виконана. Так супінатор з натуральної шкіри, рекомендується кожен вечір виймати з взуття і провітрювати, а також періодично протирати м'якою ганчіркою, змоченою у 20%-му спирті. Але ні в якому разі не прати, а сушити подалі від батарей. Силіконові, гелеві та гумові вироби від води не страждають, тому їх можна споліскувати в теплій воді з використанням м'якого миючого засобу. Важливо пам'ятати, що при високій температурі води і сушці поруч з нагрівальними приладами вироби втрачають свої еластичні властивості і форму, а значить і ефективність від їх застосування значно знижується.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)