Як лікувати звичний вивих плечового суглоба
Як лікувати звичний вивих плечового суглоба

Найбільш рухомим суглобом в тілі людини є плечовий. Завдяки його будові можна здійснювати руху будь-якого обсягу у всіх площинах. Але самий рухливий суглоб, при цьому, є і найбільш уразливим. Він схильний до травм і серед них найбільш поширеним є вивих плечового суглоба. Особливо ця недуга добре знайоме спортсменам. Для забезпечення надійної фіксації в період реабілітації після травм, операцій, артритах, артрозах плечового суглоба ефективним є пов'язку на плечовий суглоб еластичний.

Вивих плеча і його причини

Вивихом плечового суглоба називається стан, при якому відбувається поділ суглобових поверхонь - суглобової западини лопатки і головки плечової кістки. Найчастіше ці стани спостерігаються при фізичних впливах на суглоб. Основними причинами вивиху плеча можуть стати прямі удари в цю область, падіння на витягнуту руку, обертальні рухи рук з додатком сили. Вивих плечової кістки часто стає проблемою при постійних силових тренуваннях. Вивихи в плечовому суглобі бувають передніми, задніми, нижніми, це залежно від того, куди саме змістилася головка плечової кістки. Після проведення необхідних процедур лікарі призначають застосовувати бандаж плечової або бандаж для плеча.

Симптоми вивиху плечового суглоба

· Гостра біль і відчуття, що плече знаходиться в неприродному положенні;

· Зовні плечовий суглоб виглядає гострим і опущеним;

· Виникає бажання притиснути руку до тіла;

· У разі, коли пошкоджені кровоносні судини або зачеплені нерви, спостерігаються синці, відчувається колючий біль або оніміння в руці.

Відновлення після вивиху плеча

Як лікувати звичний вивих плечового суглоба, зображення - 1

Процес реабілітації, як правило, проходить у чотири основних етапи. На початковому етапі, відразу після операції або вправляння необхідна іммобілізація. Для знерухомлення застосовують пов'язку на плечовий суглоб. Іммобілізація зазвичай здійснюється на період від трьох до шести тижнів, тобто поки не відновляться структури, постраждалі при вивиху плечового суглоба. Реабілітація обов'язково включає в себе лікувальну гімнастику. Обережні щадні руху здійснюються під наглядом спеціаліста і на цей час бандаж плечової знімають. Коли необхідність у повній іммобілізації відпадає, можна поступово переходити до більш активних рухів, при цьому, доповнюючи їх масажами і фізіопроцедурами. Для нормального припливу крові можна виконувати розминочні вправи пензлем і зап'ястям. Щоб зменшити біль і набряк можна застосовувати холодні компреси, також часто призначають протизапальні препарати. Далі можна робити легкі рухи плечем. При відсутності болю, можна почати вправи для рухливості суглоба. Однак слід пам'ятати, що не слід виконувати комбіновані рухи, такі як, відведення руки в сторони, поворот плеча назовні, так як це може призвести до повторної дислокації суглоба. Бандаж для плечового суглоба можна знімати і на 4-6 тижні повертається повна рухливість плечового суглоба. Під час вправ слід прагнути досягти повноцінного обсягу рухів, а на заключному етапі відбувається повернення до звичайної діяльності. Можна піднімати невеликі тяжкості, поступово збільшуючи навантаження.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)