Все, що потрібно знати про пролежнях
Все, що потрібно знати про пролежнях
Людина, яка тривалий час прикутий до інвалідного візка або ліжка, наражається на небезпеку утворення пролежнів. Вони виникають в результаті постійного тиску на одне і те ж місце. В результаті відбувається утиск дрібних судин, припиняється нормальне кровопостачання шкіри, а також лежить під нею тканини. Це поступово може привести до загибелі клітин, а вони в свою чергу стають здобиччю бактерій і джерелом інфекції.

Що таке пролежні?

При великий обмеженості рухів, на тих місцях, куди доводиться найбільший тиск тіла або відбувається постійне тертя об постільна білизна, утворюються пролежні. Як правило, пошкодження тканин відбуваються на ділянках тіла, де шкіра безпосередньо прилягає до кісткових виступів. Найчастіше, це спина, сідниці, лікті, лопатки, коліна і т.д. Пошкодження можуть бути поверхневими, які викликаються місцевим подразненням шкіри, а також глибокими, коли вже відбуваються значні зміни в підлягають тканинах. Часто глибокі пролежні залишаються непоміченими, до тих пір, поки вони не торкнуться верхні шари шкіри. Ті частини тіла, де можуть з'явитися пролежневих рани, відносно мало відчувається. В силу цього пацієнти часто на початковій стадії не бачать проблеми, оскільки біль не відчувається. Однак пролежень, залишений без уваги, призведе до тяжких наслідків, тому лікарі настійно рекомендують придбати протипролежневі матраци .

Ознаки виникнення пролежнів

Здерта шкіра;
Червона пляма на шкірі, що має жорсткий ободок по краях;
Пошкодження шкіри з багатьма розпливаються, сухими некротичними ділянками;
Вологе пошкодження шкіри, утворення гною;
Поразка кістки.
Ранні симптоми поверхневих пролежнів - це почервоніла блискуча, шкіра на ділянках, що зазнають тиск. Далі, на почервонілих ділянках з'являються дрібні пухирі та ерозії, в результаті розвивається некроз (загибель клітин тканин) і утворюються виразки.

Профілактика, лікування пролежнів

Все, що потрібно знати про пролежнях, зображення - 1
Мазі, порошки та інші препарати не дадуть відчутного ефекту до тих пір, поки уражені ділянки не будуть звільнені від здавлювання, щоб кров могла вільно надходити до утворився пролежнів. Основними принципами лікування пролежнів є:
- максимальне відновлення кровообігу в місці пошкодження, в цьому може допомогти матрац протипролежневі;
- сприяння відторгнення некротичних мас;
- загоєння очистився рани.

Протипролежневі системи і принцип їх роботи

Щоб зняти тиск, використовують спеціальні пристосування. Це може бути протівопродежневаая подушка або протипролежнева система. Остання являє собою матрац протипролежневі пористий з компресором (також він може бути і секційним). Насос поперемінно надуває осередки, таким чином, змінюючи точки тиску на ділянки шкіри пацієнта. Цей насос працює цілодобово, а матраци мають лазерну перфорацію, що сприяє мікроциркуляції повітря під шкірою. Також можна придбати енергонезалежний матрац, такий як «Invacare» або «Roho», що не потребує зовнішніх джерел живлення. Завдяки таким ефективним способам якість життя пацієнта значно покращиться і можна попередити серйозні проблеми, часто виникають в період реабілітації.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)