Як користуватися милицями?
Як користуватися милицями?
Людям, що перенесли серйозні травми, лікарі на період реабілітації наказують ходити на милицях. Це необхідно, щоб зняти навантаження з хворої кінцівки. Звичайно, вміння ходити на милицях, приходить не відразу, проте це і не так і складно, як може здатися на перший момент.
 

Як вибрати милиці?

Подлокотные милиці можна застосовувати, якщо травмована нога не дуже серйозно, або лікар вважає, що у вашому випадку використання їх цілком допустимо. При цьому слід пам'ятати, що при експлуатації подлокотных милиць основне навантаження припадає на руки. Даний вид милиць підійде для людей з досить тренованими м'язами. Але якщо ви впевнені в своїх силах, то подлокотные милиці Ossenberg (Німеччина) стануть ідеальним варіантом.
 
Милиці пахвові краще вибирати з накладками на опорах (під пахвами). Перевірте ручки на міцність і уточніть у продавця, на яку навантаження розраховані вироби. Для того щоб зрозуміти, чи підходять вам милиці за розміром, поставте їх таким чином, щоб кінці знаходилися на відстані 15 см від країв ступень. Опори повинні бути приблизно на 2,5 - 4 см нижче пахв. У разі якщо милиці стосуються пахв, це означає, що вироби занадто довгі для вас. Щоб вага тіла був розподілений правильно, спираючись на ручки ваші руки повинні бути злегка зігнуті.
 

Ходьба на милицях без опори на пошкоджену ногу

 
Якщо лікар заборонив спиратися на хвору ногу, то слід дотримуватися кількох наступних правил:
 
· Треба стати прямо й спертися на здорову ногу, злегка зігнути коліно і відірвати пошкоджену ногу від підлоги;Як користуватися милицями?, зображення - 1
· Вага тіла переноситься на милиці, здорова ступня ставиться врівень з ними, трохи попереду тіла, тіло трохи нахилене;
· Вага тіла переноситься на здорову ногу, милиці пересуваються вперед, потім переміщається хвора нога (в процесі ходьби вона не задіяна);
· Знову вага переноситься на милиці, використовуючи силу рук, здорова нога крокує вперед і вага переноситься на неї. Рівновага підтримується з допомогою милиць.
 

Ходьба на милицях з частковою опорою на хвору ногу

 
У разі якщо нога не дуже вражена і лікар дозволив частково спиратися на неї при ходьбі на милицях, то це слід робити таким чином:
 
· Стати прямо, злегка зігнути руки, нахилитися вперед, а вага тіла розподілити на милиці і здорову ногу, при цьому можна злегка спертися на хвору ногу;
· Милиці висунути на 30 см вперед і слідом пересунути пошкоджену кінцівку, на неї частково переноситься вага тіла, здорова нога висувається вперед милиць.
 
В ортопедичних салонах «Ортокомфорт» представлені милиці Ossenberg (Німеччина). Це дитячі, посилені, з м'якими насадками на рукоятках і інші моделі, які також можна замовити на нашому сайті.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)