Як міряти тиск?
Як міряти тиск?

Щоб визначити тиск, можна використовувати будь-який вид тонометрів – механічний, автоматичний або напівавтоматичний. Оскільки всі вони досить точні, то достовірність результатів більшою мірою буде залежати від того, як ви підготувалися до процедури і чи вмієте ви поводитися з приладом. Щоб отримати максимально коректний результат, необхідно дотримуватися кількох простих правил.

Загальні рекомендації щодо вимірювання тиску

1. Найкраще вимірювати тиск натще або через 1-1,5 після їжі. Перед вимірюванням необхідно 5 хв посидіти і розслабитися. Перед вимірюванням не можна курити, пити міцний чай або каву.

2. Треба покласти руку на стіл на рівні серця і накласти манжетку таким чином, щоб її нижній край знаходився на 2 см вище ліктьового згину, не перетискати руку (манжета злегка прилягає);

3. Слід сісти, відкинувшись на спинку стільця, ноги не перехрещувати, оскільки це може порушити відтік крові з нижніх кінцівок. У момент вимірювання не треба рухатися і розмовляти.

Вимірювання тиску механічним тонометром

При ручному вимірі необхідно встановити фонендоскоп на ліктьовому згині, одягнути навушники, взяти манометр в руку, на яку надіта манжета, а інший почати стиснути грушу, накачуючи повітря (зазвичай на 30 одиниць вище вашого звичайного показника). Не слід сильно накачувати манжету, оскільки це може спровокувати підйом тиску. Після цього необхідно коліщатком повільно стравлювати повітря, стежачи за стрілкою на манометрі. Коли пролунають перші удари – це і буде ваше систолічний (верхнє) тиск, останній звук – діастолічний (нижнє) тиск.

 Вимірювання тиску автоматичним тонометромЯк міряти тиск?, зображення - 1

При використанні електронного тонометра, треба натиснути на кнопку «Старт» і дочекатися, коли на приладі буде 0. Далі відбувається автоматичне накачування манжети, а показники виводяться на екран приладу. Краще вимірювати тиск на обох руках. У нормі допустиме відхилення може становити 10 одиниць.

Вимірювання тиску напівавтоматичним тонометром

Процес вимірювання такими приладами, аналогічний з електронним, з тією лише різницею, що накачування манжети відбувається не автоматично (натисканням кнопки), а вручну (накачується груша). А результати виводяться на екран автоматично.

Купити тонометри найбільш підходящої моделі можна в салонах «Ортокомфорт» і отримати рекомендації по його експлуатації у наших досвідчених консультантів.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)