Критерії вибору глюкометрів?
Критерії вибору глюкометрів?

Ідеального глюкометра, який однозначно підходив би всім, просто не існує. Адже кожен користувач пред'являє до приладу певні вимоги і хоче, щоб у виробі був набір функцій, які він вважає необхідними. Тому, перш ніж зупинити вибір на якійсь моделі, слід зрозуміти якими характеристиками повинен володіти ваш майбутній помічник.

Метод вимірювання

Глюкометри можуть мати фотометричний або електрохімічний метод вимірювання.

Фотометричний – дозволяє візуально визначити інтенсивність фарбування зони тестування. Цей процес відбувається завдяки тому, що глюкоза вступає в реакцію з певними речовинами і чим її рівень у зоні дослідження більше, тим інтенсивніше забарвлення. Сьогодні така технологія вважається вже дещо застарілою.

Електрохімічний – заснований на зміні струму, який виникає при взаємодії реагенту та тест-смужці з глюкозою в крові. Глюкометр фіксує ці струми, обчислюючи концентрацію глюкози. Результати таких вимірювань точніші порівняно з фотометричними.

Вимірювані параметри (глюкоза, кетони)

Для своєчасного визначення діабетичного кетоацидозу необхідно визначити в крові концентрацію кетонових тел. Такі дослідження необхідно проводити людям, які мають діабет першого типу, а також тим, хто має підвищений рівень глюкози (понад 13 ммоль/л), в періоди загострення хвороби або при стресі. На даний момент вимірювати глюкозу, кетони здатний лише глюкометр Optium Xceed.

Калібрування результатівКритерії вибору глюкометрів?, зображення - 1

Результати калібрування можуть відбуватися по краплі цільної крові чи плазмі. При перерахунку на плазму результат виходить вище, тому перед покупкою краще порадитися з лікарем, який спосіб калібрування буде для вас краще.

Голосова функція

«Говорять глюкометри» спеціально розроблені для слабозорих людей. Прилад буде давати підказки під час вимірювання, і повідомляти отримані результати.

Пам'ять

Багато глюкометри мають можливість зберігати у пам'яті результати вимірювань. Це дуже важливо для тих, хто бажає вести журнал самоконтролю.

Відмітка про їжу

У деяких моделях є можливість відзначити результати, отримані при вимірі символом «до» або «після» їжі. Також у багатьох приладах у меню «СЕРЕДНІ» можна переглянути показники за 7, 14, 30 днів і дізнатися статистику середніх значень до і після прийняття їжі.

Купити глюкометр і дізнатися характеристики кожної моделі можна в салонах «Ортокомфорт» або замовити доставку по Україні на нашому сайті.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)