Коли необхідний глюкометр та як ним користуватися?
Коли необхідний глюкометр та як ним користуватися?

Навіщо потрібен глюкометр

Знаючи, що таке глюкометр, як він функціонує і, навчившись їм користуватися, можна самостійно контролювати рівень цукру в крові і, таким чином, уникнути загострень хвороби і знизити її негативні наслідки. Глюкометр призначений для визначення і регулярного контролю рівня цукру в крові, що вкрай необхідно для людей, які страждають на цукровий діабет. У салонах «Ортокомфорт» можна купити глюкометри відомих світових виробників: One Touch (США), Finetest (Корея), Wellion CALLA (Австрія).
Завдяки глюкометра, людина може в домашніх умовах вчасно виявити збільшення рівня глюкози і почати своєчасно приймати препарати. Частота використання приладу в кожному випадку індивідуальна. Зазвичай людям з діабетом першого типу лікарі рекомендують перевіряти рівень цукру не рідше трьох разів на добу. А вагітним жінкам, які мають гестаційний діабет, слід проводити процедуру двічі на добу.

Принципи роботи глюкометрів Коли необхідний глюкометр та як ним користуватися?, зображення - 1

Прилади для вимірювання рівня цукру за методом вимірювання діляться на:
- Електрохімічні;
- Фотометрические.
 
Принцип роботи фотометричних глюкометрів полягає в фарбуванні тест-смужки, обробленої спеціальними реагентами, які вступають в реакцію з кров'ю. Залежно від рівня глюкози смужка змінює колір. Сьогодні такі прилади вже вважаються «вчорашнім днем», оскільки на їх показання впливають багато зовнішні чинники, а похибка велика. Налаштування (калібрування) апаратів проводиться по капілярної крові.
Пристроями нового покоління є глюкометри, в основі яких лежить електрохімічний метод. Крапля крові на тест смужці, вступає в реакцію з реагентом. Глюкометр зчитує рівень електричного струму, що з'являється внаслідок окислення глюкози. Такі прилади мають мінімальну похибку. Електрохімічні глюкометри налаштовуються (калибруются) по плазмі крові.
Незалежно від того, який принцип роботи глюкометра, все його вимірювання переводяться в цифровий вираз і відображаються на моніторі приладу в моль / літр.

особливості глюкометрів

Кожна людина має свої вимоги до даних приладів. Так для людей зі слабким зором ідеальним варіантом стануть «говорять» глюкометри. Такі моделі вимовляють результати обстеження вголос.
Деякі прилади мають функції голосових нагадувань і промовляють вголос меню пристрою. Також більшість приладів «запам'ятовують» попередні вимірювання. Літнім людям краще вибрати апарат з великими цифрами і виготовлений з міцного пластику, щоб в разі падіння він продовжував справно працювати.
Як правильно користуватися глюкометром?
Як користуватися глюкометром можна дізнатися у консультанта салону «Ортокомфорт» або уважно вивчивши інструкцію. У комплектацію входить набір тест-смужок (10 штук), яких достатньо, щоб добре опанувати технікою визначення.
Перед початком вимірювання слід вимити руки з милом і насухо протерти. Вставити тест-смужку в прилад, проколоти палець і нанести краплю крові на тест смужку. Далі на екрані з'явиться результат.
Часто можна зіткнутися з ситуацією, коли покупець повертає прилад, посилаючись на те, що його показання не відповідають лабораторних аналізів, які він здавав раніше. Але слід враховувати, такі фактори, як час, в яке проводиться аналіз - до або після їди, дотримувався людина дієти, чи достатньо крові на смужці і навіть то, наскільки ретельно він вимив руки. Похибка домашніх глюкометрів становить близько 10%, при цьому, чим вище рівень цукру, тим похибка може бути більше. На думку фахівців, показання сучасних приладів, при використанні якісних тест-смужок як правило, можуть відрізнятися від лабораторних не більше ніж на 3 одиниці.
У салонах «Ортокомфорт» Ви отримаєте повну консультацію, дізнаєтеся про особливості того чи іншого приладу і зможете купити глюкометр , найбільш відповідної моделі.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)