Протипролежневі матраци – найкраща профілактика пролежнів
Протипролежневі матраци – найкраща профілактика пролежнів

Протипролежневі матраци

Пролежні являють собою глибокі незагойні виразки на тілі, що утворюються внаслідок постійного і тривалого здавлювання м'яких тканин. Причиною їх виникнення стає тривале перебування пацієнта без руху. Це може бути тривалий післяопераційний період, складні травми, кома, інсульт, опіки і просто літній вік. Щоб запобігти дану проблему, необхідно кожні дві години міняти положення тіла хворого, а також робити масаж. Але і це не завжди дає відчутний результат. У таких випадках неоціненну допомогу нададуть протипролежневі матраци з компресорами. У салонах «Ортокомфорт» можна купити секційні і комірчасті протипролежневі матраци таких виробників як: ADL (Німеччина), OSD (Італія) і Roho, (США).

Принцип дії протипролежневих матраців

В основі роботи протипролежневих матраців лежить періодична зміна точок опори хворого. Це відбувається завдяки зміні обсягів секцій (осередків), на який поділений матрац. Надування секцій здійснюється у певній послідовності за допомогою компресора. В результаті м'які тканини хворого масажують цілодобово. Завдяки такого постійного перерозподілу тиску – почерговому масажу різних частин тіла, підтримується нормальний кровообіг у Протипролежневі матраци – найкраща профілактика пролежнів, зображення - 1тканинах.

Типи систем протипролежневих

Протипролежневі матраци можуть бути двох типів – комірчасті і секційні. Перший тип застосовують для профілактики, лікування пролежнів початковій стадії. Наповнення комірок відбувається в шаховому порядку. Другий тип матраців використовують при більш важких видах пролежнів. Секційний матрац володіє більш ефективним почерговим порядком наповнення секцій. Вироби мають перфорацію – лазерні мікроотвори, з допомогою яких здійснюється вентиляція шкіри, що запобігає попрілість шкіри. Матраци оснащені водовідштовхувальним чохлом, виконаним з поліуретану.

Особливо варто відзначити такі моделі секційних матраців, як: Soft Air Plus wds ADL, Soft Air wds ADL, Soft Air Simplex wds ADL (Німеччина). Вони мають функцію статичного тиску, завдяки якій систему можна застосовувати для тих хворих, у яких змінний тиск може викликати судоми і біль. Також в матраці передбачена функція екстреного здування (CPR серцево-легенева реанімація). А при несправності системи або коли тиск матраца не відповідає вазі хворого, автоматично вмикається сигнал тривоги.

Протипролежневі матраци – найкраща профілактика пролежнів, зображення - 2Найбільш ефективним засобом боротьби з важкими опіками і пролежнями високого ступеня (до 4 включно) є матраци Roho (США). Вони виконані з неопренової гуми, завдяки якій володіють підвищеною зносостійкістю і міцністю. Матрац енергонезалежний – не потребує в зовнішніх джерелах живлення і має необмежену максимальне навантаження. Він оснащений дренажними отворами, призначеними для відведення рідини при нетриманні.

Переваги протипролежневих матраців:

· позитивно впливає на загальний стан нервової системи хворого;

· допомагає нормалізувати сон;

· знижує напругу в м'язах;

· покращує циркуляцію крові;

· прискорює процес загоєння виразок.

Протипролежневі матраци вкрай прості в експлуатації, тому можуть ефективно застосовуватися в лікарняних і домашніх умовах. Купити секційний або комірчастий протипролежневий матрац ви можете в салонах «Ортокомфорт», де вам нададуть кваліфіковану консультацію та допоможуть підібрати найбільш підходящу модель.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)