Як захистити голеностоп?

Цей суглоб є одним з найбільш травмируемых з усіх інших суглобів людського тіла. Для профілактики і лікування захворювань та наслідків травм (переломів, вивихів, розтягнень) застосовують бандаж і ортез гомілковостопний. Ці вироби мають свої особливості, вони досить сильно відрізняються один від одного і мають різні показання до застосування.

Гомілковостопний бандаж – ортопедичний виріб, щільно облягає суглоб, тим самим підвищуючи його стабільність. Ці вироби можуть бути м'якими і посиленими:
М'які вироби застосовуються для профілактики спортивного та побутового травматизму, при больових відчуттях в суглобах, артрозах, артритах;
Посилений бандаж застосовується при болях середньої ступеня, нестабільність суглобів, післяопераційної реабілітації.
Ортез гомілковостопний використовується у випадках більш серйозних порушень рухової активності суглобів. На відміну від бандажів, вони являють собою складну конструкцію з металу, пластику, тканини. Дані вироби бувають напівжорсткими і жорсткими (посиленою фіксації). Ортези на гомілковостопні суглоби застосовуються при серйозних травмах (розтягах, переломах, вивихах), при вираженій нестабільності, для ранньої реабілітації після операцій, при хронічних дегенеративних захворюваннях.
Всі ми знаємо, скільки мук приносять розтягування і травми ноги. І якщо таке трапляється, то ми залишаємося один на один з цілою масою проблем, крім хворобливих відчуттів. Часто зриваються давні плани і заходи, ми не можемо носити взуття і наступати на хвору ногу, кісточка може опухнути і еластичний бинт не завжди може забезпечити потрібний ступінь фіксації, особливо вночі.
Слабкі гомілковостопні суглоби часто стають причиною розтягнень зв'язок, вивихів, переломів і інших серйозних травм гомілкостопа. Високі підбори або незручне взуття дуже часто призводить до того, що при ходьбі нога різко підвертається і зв'язки травмуються. Розтягнення зв'язок гомілковостопного суглоба часто доставляє дуже хворобливі відчуття і змушує людину обмежувати себе від фізичного навантаження і наступання на пошкоджену ногу тривалий час. Так, період повної реабілітації при такому пошкодженні становить від трьох до восьми тижнів, адже зовнішнє пошкодження зв'язок найчастіше несе за собою і внутрішнє ушкодження. Єдиним ефективним засобом, що дозволяє ефективно скоротити період реабілітації, є гомілковостопний бандаж.
Бандаж на гомілковостопний суглоб володіє широкою сферою застосування:
- При артритах, артрозах гомілковостопного суглоба, а також інших хронічних захворюваннях суглобів;
- Для профілактики травм і розтягувань під час занять спортом;
- Для стабілізації зв'язок, при цьому збереження часткової рухливості стопи;
- При хронічній нестабільності гомілковостопного суглоба і зміцнення зв'язок;
- При серйозних розривах зв'язок і післяопераційні періоди.
Гомілковостопний бандаж виготовляється з еластичної тканини з високим додаванням бавовни, тому також має зігріваючу дію. Мікроциркуляція судин не порушується, а навпаки допомагає відновити втрачену дієздатність суглоба. Тонка структура матеріалів дозволяє использоватьголеностопный бандаж навіть при носінні взуття, під носком або колготками він залишається абсолютно непомітним. Таким чином, еластичний гомілковостопний бандаж дуже зручний в застосуванні і дозволяє добитися максимального комфорту, навіть під час реабілітації після серйозних травм і операцій.

М'який гомілковостопний бандаж дуже зручний також при спортивних заняттях в якості профілактики травм. Надійно фіксуючи суглоби і зв'язки, бандаж не обмежує рухову активність, а м'які ребра жорсткості дозволяють прийняти нозі найбільш зручне положення.
Рухливість ноги забезпечується кількома групами суглобів, до одного з яких відноситься і гомілковостопний. Голеностоп є найбільш травматичною частиною ноги. Частка пошкоджень і переломів саме цієї частини ноги становить 15% від загального відсотка травм і переломів.
Основне навантаження припадає на зв'язки гомілковостопного суглоба, тому для підтримки используютсяголеностопные ортези. Буває, що при ходьбі або бігу нога підвертається, що призводить до вывиху суглоба. В результаті отримання такої травми наступити на ногу ставати боляче або неможливо, нога може опухнути і лікування зайняти тривалий час. У якості першої допомоги, в подібній ситуації накладається туга пов'язка, але накласти її належним чином не завжди вдається. Також вона може в самий невідповідний момент зісковзнути і суглоб втратить потрібну йому фіксацію. Тому використання ортезу на гомілковостопний суглоб в даній ситуації - набагато ефективніше. Нога залишається у потрібному положенні стільки, скільки це необхідно, а процес реабілітації після отриманої травми скорочується і не викликає хворобливих відчуттів.
Гомілковостопний ортез повністю повторює анатомічну форму ноги, що дозволяє не просто уникнути дискомфортних відчуттів, але і створити найбільш комфортну ступінь фіксації. Гомілковостопний ортезтакже надає зігріваючу дію, яка благотворно впливає на швидке одужання. Завдяки щільної тканини відбувається надійна стабілізація суглоба зі всіх сторін.
Жорсткий гомілковостопний ортез необхідний при серйозних пошкодження зв'язок гомілковостопного суглоба, реабілітації після травм і переломів, при млявому паралічі стопи. Зручна структура ортезу на гомілковостопний суглоб дозволяє носити повсякденне взуття.
Напівжорсткий гомілковостопний ортез застосовується при легкій нестабільності гомілковостопного зв'язкового апарату, набряку області суглоба, розтягненні зв'язок та для профілактики травм гомілковостопного суглоба під час занять спортом.
Якщо ви вирішили захистити ваші зв'язки і суглоби від травм і розтягувань і купити гомілковостопний бандаж або ортез, з широкого вибору, представленого нашим інтернет-магазином, ви зможете вибрати саме той бандаж або ортез, який шукали.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)